700 milliósra becsült román válogatott csatárt vett a Felcsút

felcsút
2020 július 31., 13:16
comments 19

A Puskás Akadémia új nyári igazolása a cseh bajnok Slavia Prahától érkezett, ő a 26 éves, hatszoros román válogatott Alexandru Baluta. A játékos értékét a Transfermarkt három hete közel 700 millió forintra becsülte.

photo_camera Fotó: Döme László Balázs/pfla.hu

Baluta a Ghica Popescu Akadémián tanult, majd a román Chindia Targoviste, az FC Viitorul és a Universitatea Craiova klubokban játszott, utóbbival 2018-ban román kupát nyert, a Liga 1-ben 117 meccsen 19-szer lőtt gólt, 12-szer adott gólpasszt.

Baluta két éve igazolt a Slavia Prahához, a 2018–2019-es szezonban cseh bajnoki címet és kupagyőzelmet szereztek. Az előző évadra kölcsönadták a Slovan Liberecnek. Az elmúlt 2 évben 45 cseh bajnokin játszott, ezeken 7 gólig és 7 gólpasszig jutott.

Szerepelt a román U17-es és U21-es válogatottban, majd 2017 júniusától a felnőtt válogatottban is játszik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.