Andrea Pirlo a Juventus új edzője

olaszország
2020 augusztus 08., 18:36
comments 12

Péntek este a Juventus 2-1-győzött ugyan, de így is kiesett az Olympique Lyon ellen a Bajnokok Ligájából, másnap pedig a klubtól menesztették Maurizio Sarri vezetőedzőt.

Szombat este 20 óra magasságában, azaz alig néhány órával később aztán bejelentették az utódot is: az olasz labdarúgás három éve visszavonult legendája, Andrea Pirlo veszi át a torinói csapat kispadját.

link Forrás

Pirlo kinevezése azért nagy meglepetés, mert még soha nem dolgozott edzőként: se ifjúsági, se nagycsapatot nem irányított még. Épp néhány hete nevezték ki a Juventus U23-as együttes élére, de Sarri távozása átírta a forgatókönyvet: nincs idő betanulni, egyből mélyvízbe dobja a klub Pirlót.

Az olasz sajtó szerint felmerült az egykori tottenhames Maurizio Pocchettino szerződtetése, de túlzott fizetési igénye miatt elvetették, és egyes vezetők szívesen látták volna Simone Inzaghit vagy Zinedine Zidane-t a kispadon, utóbbi két edzőt viszont szerződés köti jelenlegi csapatához, a Lazióhoz illetve a Real Madridhoz.

Pirlo az olasz futball elmúlt évtizedeinek egyik legkiemelkedőbb alakja. A 2011 és 2015közötti időszakot a Juventus csapatában töltötte, de korábban játszott az AC Milan és az Inter csapatában is. 2017-ben a New York City FC-től vonult végleg vissza.

Andrea Pirlo játékosként 2006-ban világbajnok lett az olasz válogatottal, hatszoros olasz bajnok és kétszeres BL-győztes, és minden idők egyik legcsodálatosabb középpályása. Játékintelligenciája és technikai tudása miatt generációja egyik legnagyobbjként emlegették. Néhány éven belül kiderül, hogy edzőként mire képes.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.