Az utolsó pillanatokban lőtt gólokkal jutott tovább a PSG az Atalanta ellen

Szerdán az Atalanta - Paris Saint-Germain meccsel megkezdődtek a Bajnokok ligája negyeddöntői, és a koronavírus-járvány okozta csúszások és halasztások miatt idén semleges helyszínen (Portugáliában) és egyetlen meccsen dől el a továbbjutás. 

Kimpembe és Pasalic a meccsenFotó: DAVID RAMOS/AFP

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, az esélyesebbnek tartott PSG többször is óriási helyzetbe került, de Neymar három alkalommal is kihagyta a kihagyhatatlant, míg a többször is veszélyesen a kapu előtt kavaró Atalanta Pasalic 26. percben szerzett bombájával megszerezte a vezetést. 

A katari olajmilliárdokból felpumpált párizsi csapat a fordulás után próbált nagyobb sebességre kapcsolni, a 60. percben a múlófélben lévő bokasérülése miatt a padon kezdő Mbappe is beállt, és felfutásaival hamar zavarba is tudta hozni az Atalanta védelmét, a 74. percben majdnem sikerült is egyenlítenie. 

Az Atalanta védelme ugyanakkor becsülettel helyt állt, és ezen a meccsen ugyan kevesebbet mutattak abból a támadójátékukból, ami miatt az egész szezon egyik legkellemesebb meglepetéscsapatává váltak, de sokáig szívós védekezéssel megakasztották az összes francia kísérletet, amikor pedig mégsem sikerült, olyankor a PSG támadói hibáztak. 

Egészen a 90. percig, amikor a lassan összeomló francia reményeket Marquinhos mentette meg egy közvetlen közelről lőtt góllal, hogy aztán alig egy perccel később, már a hosszabbításban Choupo-Moting egy kapu elé belőtt labdát passzoljon be a hálóba. 

Ez lett a végeredmény is, a PSG-nek egy drámai végjáték után először sikerült a legjobb négy európai csapat közé jutnia a 2011-es katari felvásárlás óta. 

A maradék három negyeddöntőre a következő három este kerül majd sor.