Kiejtette a Lyon a Manchester City-t

bajnokok ligája
2020 augusztus 15., 21:09
comments 5

Német-francia párosítás lesz a Bajnokok Ligája mindkét elődöntőjében, miután a Lyon 3-1-re legyőzte a Manchester City-t az utolsó, egymeccses negyeddöntőben.

Az eredmény ellenére nem volt sima meccs. Az esélytelenebb, csóróbb és a pénzügyi fair play-t betartó Lyon szerezte meg a vezetést a 24. percben Cornet révén, és az első félidőben féken is tartotta az angol csapatot.

link Forrás

A második félidőben aztán egyre többször maradtak le a francia védők a gyorsabb játékra kapcsoló City-támadókról, a 69. percben De Bruyne ki is egyenlített.

link Forrás

Úgy tűnt, hogy ezzel a lendülettel már be is húzzák a meccset, de Rudy Garcia remekül cserélt, az öt perce a pályán lévő Dembélé újra megszerezte a vezetést a franciáknak a 79. percben.

link Forrás

Innen még visszajöhetett volna a City, ha Sterling berúgja az ajtó-ablak helyzetet, de kihagyta, amit sem ő, sem Guardiola nem tudott elhinni.

link Forrás

Aztán szinte az ellentámadásból a 89. percben Dembélé berúgta a franciák harmadik gólját, kihasználva Ederson hibáját.

link Forrás

Ezt Guardiola még kevésbé akarta elhinni, mint Sterling kihagyott helyzetét.

A Barcelonával nyert két BL után Guardiola sem a Bayernt, sem a Cityt nem tudta döntőbe vezetni. A Bayernnel legalább három elődöntő összejött, a Cityvel már az sem, egyszer a 16 között, háromszor a nyolc között búcsúztak, miközben igazolásokra elköltöttek majdnem 800 millió eurót.

Miután a Barcelona, az Atletico Madrid, az Atalanta és a Manchester City a negyeddöntőben búcsúzott, így nem lesz olasz, spanyol és angol csapat sem a négy között. Ez legutóbb 1991-ben fordult elő.

A folytatásban Leipzig-PSG és Bayern-Lyon. Ebből a négyesből csak a müncheiek nyertek eddig BL-t.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.