Gulácsi ajándékpasszát is kihasználva BL-döntőbe jutott a PSG

Sima, 3-0-s győzelmet aratott a Bajnokok Ligája első elődöntőjében (semleges pályán, nézők nélkül) a Paris Saint-Germain a Leipzig ellen. Ezzel Lőw Zsolt, a PSG másodedzője csapatával a döntőre készülhet. 

A németek kapujában természetesen Gulácsi Péter állt, ezzel rekordot írt, mert magyar játékos még soha nem lépett még pályára BL-elődöntőben. (A honosított magyar válogatott, Willi Orbán a kispadon kezdett, a 82. percben állt be csereként.) A korábbi meccseken magabiztos kapus kétszer is nagyot hibázott. Először a 7. percben, amikor Neymarba bombázott egy kirúgást, amiből a PSG gólt is szerzett, de a brazil kezezése miatt nem adta meg a bíró a találatot.

Marquinhos a 13. percben aztán egy beívelt szabadrúgásból megszerezte a párizsiaknak a vezetést. Fölényben játszott a jóval gazdagabb és értékesebb játékoskerettel rendelkező PSG, de a második góljukhoz kellett a magyar kapus nagy hibája is. Rosszul passzolt ki egy labdát, a védője sem starolta az átádásra, Paredes megszerezte a labdát, Neymarhoz passzolt, aki sarokkal tette tovább Di Maríának, az agrentin levette és belőtte. 

A szünetben Nagelsmann cserékkel próbálta felrázni a csapatot, a Leipzig jól is kezdte a második félidőt, aztán kaptak egy furcsa gólt az 55. percben, ezzel nagyjából vége is lett a meccsnek. (A góltalan Neymar azért megpróbálta elvenni Bernat találat azzal, hogy teljesen feleslegesen belepiszkált a kapuba tartó labdába, de már csak a gólvonal mögött sikerült beleérnie.)

A nagyobb vereségtől Gulácsi pár nagy védése mentette meg a német csapatot. 

A másik elődöntőben szerdán egy másik német-francia összecsapás, Bayern-Lyon.