A BL-döntő napján tilos lesz a PSG színeit viselni Marseille utcáin

Marseille városában előforduló Paris Saint-Germain rajongók sem vehetik fel mezeiket vagy sáljaikat vasárnap, a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-döntő napján. A marseille-i rendőrség tiltó határozata szerint még a PSG színösszeállítására emlékeztető ruhákat sem lehet majd hordani, írja a BBC

PSG szurkolók Párizsban, az elődöntő idejénFotó: FRANCK FIFE/AFP

A helyi csapat, az Olympique de Marseille a PSG régi riválisa, és a két csapat szurkolótábora között közismerten rossz a viszony. Kiderült ez a héten is, amikor a Lipcse elleni elődöntő után egy helyi férfi egy PSG-mezes férfira támadt az utcán. A támadót végül a rendőrségnek kellett őrizetbe vennie, de városszerte több száz Marseille-ultra énekelt PSG-elleni dalokat, illetve dobált el tűzijátékokat. 

A rendőrség elsőnek arra gondolt, hogy a belvárosból teljesen kitiltják a PSG-drukkereket, de ezt a tervet sokan kritizálták. Ezután jött a külső jegyek, azaz a mez, sál és a PSG ismert színvilágának betiltása, a rendőrség ezzel szeretné ugyanis megakadályozni, hogy nagyobb balhé legyen a városban vasárnap éjjel.