Rendőrökkel verekedett egy görög szigeten a Manchester United csapatkapitánya

A görögországi Mikonoszon egy születésnapi bulin keveredett verekedésbe Harry Maguire, a Manchester United labdarúgócsapatának kapitánya.

Az angol válogatott védő, akit tavaly nyáron 80 millió fontért szerződtetett a klub, nem sérült meg és mindenben együttműködik a hatóságokkal az MU honlapja szerint. A manchesteri játékosok szabadságukat töltik, miután múlt vasárnap az elődöntőben búcsúztak az Európa-ligától. A beszámolók szerint Maguire őrizetben töltötte az éjszakát, másnap pedig hajóval szállították át őket egy közeli szigetre, ahol bíróság elé állnak. 

Fotó: OLI SCARFF/AFP

A helyi beszámolók szerint Maguire nagyon súlyosan összeveszett brit turistákkal a görög sziget egy bárjában, és a heves vitát a rendőrök sem tudták lecsillapítani. Amikor megpróbálták szétválasztani a veszekedő feleket, a britek a rendőrök ellen fordultak, és őket kezdték szidalmazni. Közben a rendőrség erősítést kért, de ekkor a britek közül három férfi erőszakosabban lépett fel a rendőrökkel szemben, egyikük pedig meg is ütötte az egyik rendőrt. Ezután tört ki a verekedés, melyben Maguire is részt vett, aki a beszámolók szerint ököllel ütött meg egy rendőrt és meg is rúgott egyet. 

Ha Maguire-t bűnösnek mondják ki, feltételezhető, hogy elveszíti kapitányi posztját Ole Gunnar Solskjær csapatában. (MTI, Guardian)