Négy meccsre tiltották el a Puskás-díjas Zsórit

Úgy tűnt, hogy talán elindulhat végre a Puskás-díjas Zsóri Dániel pályafutása. A játékos élete első NBI-es meccsén, akkor még 18 évesen csereként beállva ollózta azt a gólt, amit tavaly szeptemberben a szezon legszebbjének választott a FIFA. 

Zsóri azóta sem játszott végig egyetlen NBI-es meccset sem. Sem Debrecenben, sem Fehérváron, ahová már friss Puskás-díjasként szerződtették tavaly. 

Az újabb esélyt a feljutó Budafoktól kapta meg a 19 éves játékos. Két forduló ment le eddig az NBI-ből, az elsőn, a Kisvárda ellen a sérült Kovács Dávid helyére állt be csereként a 61. percben. Egy kihagyott helyzettel és egy sárgával vetette észre magát, amit ellenfele felrúgásáért kapott.  

Aztán jött a második meccs, az Újpest elleni, ahol megint csak csereként állt be a 63. percben, de 6 perccel később szabadrúgásból gólt szerzett. A Puskás-díjas ollózás mellett ez volt a második NBI-es gólja. 

Már majdnem vége lett a meccsnek, de a lefújás előtti pillanatokban, a 94. percben Zsóri alattomosan megtaposta a földön fekvő macedón Risztevszkit.  

A meccs után Zsóri azt nyilatkozta, hogy véletlenül taposta meg az ellenfelét, az illetékesek nézzék vissza a jelenetet.

Visszanézték, 4 meccses eltiltást kapott Zsóri, három meccset kell kihagynia a szintén kiállított, Zsórit megütő, majd meglökő Risztevszkinek. 

Nehéz elfelejteni azt a lelkesedést, ahogy Zsóri Dániel Puskás-díját ünnepelte Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője szeptemberben

„Bár úgy tűnik, a semmiből jött a fiatal Zsóri Dániel csodagólja és az érte nyert Puskás-díj, valójában az egész magyar futball, sőt miután határon túl született magyar fiatalról van szó, az egész magyar nemzet erőfeszítése benne van”.