A Ferencváros kiverte a skót bajnokot a Bajnokok Ligájából

A Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában idegenben (a járvány miatt zárt kapuk mögött) a Ferencváros 2-1-re verte a skót bajnok Celticet. 

A Fradi a 7. percben szerezte meg a vezetést, Sigér révén, egy távoli lövéssel:

A gól előtt és után is a skótoknál volt többet a labda, a Fradi fegyelmezetten védekezett. Az első félidőben annyira jól, hogy maradt az 1-0.

A második félidőben belekezdett a Celtic, alig volt a labda a Fradinál, ki is egyenlítettek a skótok, Kovacevic fején pattant meg Christie lövése az 53. percben. A skótok pár perccel később rúgtak egy kapufát, ott szerencséje volt a Fradinak. 

De ezek után nem tudta bedarálni a Celtic a Fradit, sőt újra a Ferencváros szerzett vezetést, Tokmac lépett meg egy labdával, megelőzte a védőjét és a kapus lába között begurította a labdát a 74. percben.

A Celtic ezek után próbálkozott ugyan, de komoly helyzete már nem volt, maradt a 2-1.

A Fradi ezzel a BL-selejtezők 3. körébe jutott, még nem tudni, ki lesz az ellenfele. Az biztos, hogy ezzel a győzelemmel az FTC rájátszásban lesz. Ha a 3. körben nyer, a BL-csoportkörért játszik. Ha veszít, az Európa-liga rájátszásba jut. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.