Tovább terjed a koronavírus a felcsúti csapatnál

nb1
2020 szeptember 13., 07:54
comments 26

Újabb négy játékos lett fertőzött a Puskás Akadémiánál. A felcsútiaknál majdnem egy hónapja, augusztus 15-én derült ki, hogy több játékos is koronavírusos. Azt sem akkor, sem azóta nem árulták el, hogy hány játékos fertőződött meg.

Mindenesetre az első két bajnoki meccsüket el is kellett halasztani, az Európa-liga pótselejtezőjében pedig fiatalokkal töltötték fel a keretet.

Most a négy új beteget sem a klub jelentette be, hanem a szombat esti, Fehérvár elleni (1-3) meccs utáni értékelésben árulta el a Nemzeti Sportnak Hornyák Zsolt vezetőedző, amikor a csapat összeállításának a nehézségeire panaszkodott. A járvány miatt kevés a játékosa, de a legutóbbi bajnoki kezdőcsapatából is kiestek még négyen (Auerbach Martin, Spandler Csaba, Szolnoki Roland és Radics Márton), miután a héten pozitív lett a tesztjük.

A klub annyira nem kommunikál semmit az egyesületnél terjedő járványról, hogy az újabb pozitítv tesztek tényét sem közölték hivatalosan. Pénteken például úgy jelent meg egy cikk a klub honlapján a COVID-19 ellen küzdő orvosi csapatról, hogy abban nem volt szó az újabb fertőzöttekről, de azt sem árulták el, hogy eddig összesen hányan estek át a betegségen („Mint ismeretes, első csapatunknál a közelmúltban több koronavírusos eset fordult elő.”).

Az első körben megfertőződött játékosok közül ugyanakkor többen már pályán voltak szombaton. Szintén Hornyák nevezte meg, hogy kikről van szó: a nyáron vett román válogatott csatár Baluta és a szintén nyáron érkező horvát Mance, illetve a régóta Felcsúton lévő Knezevic. Ők a kardiológusok ajánlására egyelőre csak 45 percet tölthetnek a pályán, ez négy hétig érvényes protokoll.

Heten tehát biztosan elkapták már a vírust Felcsúton, de ennél több olyan játékos van, aki nem lépett pályára az elmúlt egy hónapban. Ha a klub tájékoztatásában már nem reménykedhetünk, azt érdemes figyelni, hogy kiket cserélnek le és be 45 perc után a következő hetekben.

A járvány ugyanakkor elérte azt, amit addig nem mertek meglépni Felcsúton: a légiósok helyett fiatalok játszanak, eddig 2 győzelem és egy vereség a mérlegük a bajnokságban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.