Neymar: Egyedül azt sajnálom, hogy nem vágtam pofán azt a seggfejt

ligue 1
2020 szeptember 14., 12:00
comments 48

A meccs utáni zuhany se nyugtatta le Neymart, a PSG sztárját, akit egy pompás, 5 piros lapot hozó meccsvégi tömegverekedés résztvevőjeként állítottak ki vasárnap, a PSG és a Marseille 1-0-ás vendéggyőzelemmel záruló örökrangadóján.

A meccs után Neymar előbb azt twitelte ki, hogy

“Egyedül azt sajnálom, hogy nem vágtam pofán azt a seggfejt.”

Ezzel Alvaro Gonzalezre és a kiállítása okára célzott. A tömeges lökdösődés-ütlegelés-rugdosódás közben nem igazán látszott, hogy Neymar is részt vett volna a buliban, de a bíró, miután két embert azonnali pirossal, kettőt pedig második sárgával kiállított, a VAR-ral való rövid kozultálás után leküldte a brazilt is. Hogy egy kamerafelvétel ezután megmutassa: a tumultus közepén Neymar egy adott pillanatban hátulról tarkón csapta a spanyolt.

Neymar már a pályát elhagyva azt mondta a negyedik bírónak, hogy azt bezzeg nem hallották, hogy őt rasszista inzultus érte.

A második éjszakai twitjében aztán részletesebben is leírta, hogy szerinte mi történt:

“A VAR könnyen kiszúrta az “agressziómat”... de most arról akarok felvételt látni, ahogy a rasszista azt mondja nekem, hogy “Kurva anyád, te majom.” … ezt akarom látni!”

Gonzalez nem sokkal később Twitteren reagált a következő szöveggel:

"Nincs helye a rasszizmusnak. Tiszta a karrierem napról napra, sok társam és barátom oldalán. Néha tudni kell veszíteni és felelősséget vállani a pályán. Ma 3 hihetetlen pontot szereztünk. Hajrá OM, köszönöm a családomnak."

Neymar ekkor sem hagyta magát és a következőt kommentelte Gonzalez twitje alá:

"Te nem az vagy, aki be tudná ismerni, ha hibázott, a vereség a sport része. De a sértegetés ls a rasszizsmus behozása az életünkbe nem az. Nem tisztellek! Jellemtlen vagy!!! Vállald, amit mondtál, légy férfi! Rasszista!"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.