Áradozik a román menedzser, hogy a magyar állam milyen sok pénzt költ a focira

nb1
2020 szeptember 15., 18:17
comments 25

A román Digisportnak nyiltatkozott a magyar fociról Dragos Boboc menedzser, akinek az ügyfele, a román válogatott Alexandru Baluta nyáron igazolt Felcsútra. A játékos érkezése után nem sokkal koronavírusos lett, így eddig csak egy félidőt játszhatott, kímélő üzemmódban.

De a menedzserét lenyűgőzte a magyar foci. Főleg az abban lévő pénz. A Nemzeti Sport által idézett interjú szerint Magyarországon sokkal magasabbak a fizetések, mint Romániában. „Amíg hozzánk Franciaországból vagy Spanyolországból csak a harmadosztályból érkeznek játékosok, addig az ő esetükben az európai ligák élvonalaiból tudnak elhozni rutinos játékosokat. A magyar bajnokság folyamatosan fejlődik, míg a miénk stagnál” – mondta.

Viszonylag képben van: „Nagyjából a pénzek hetven százaléka érkezhet a kormánytól, és csak a maradék rész a privát szektorokból. A magyar kormány sokat segít a sportnak, különösen a futballnak, s még a határon túli csapatait is támogatja, mint például a Sepsit.”

Lenyűgözte az is, amit Felcsúton tapasztalt, a tíz edzőpálya, ami közül 4 fűtött, a saját orvosi részleg és a stadionhoz közeli campusszal is rendelkezik.

„Szintén kellemes meglepetésként ért a Kisvárda, a csapat új stadionját a Bayern München gyönyörű létesítményéhez, az Allianz Arenához tudnám hasonlítani, annak kicsinyített mása.”

Ebből aztán azt szűrte le, hogy a magyar labdarúgás tíz évvel a román előtt jár.

(A címlapfotón a román Baluta nem Dragos Boboccsal, hanem a Puskás Akadémia klubigazgatójával, Tóth Balázzsal pózol.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.