Áradozik a román menedzser, hogy a magyar állam milyen sok pénzt költ a focira

A román Digisportnak nyiltatkozott a magyar fociról Dragos Boboc menedzser, akinek az ügyfele, a román válogatott Alexandru Baluta nyáron igazolt Felcsútra. A játékos érkezése után nem sokkal koronavírusos lett, így eddig csak egy félidőt játszhatott, kímélő üzemmódban. 

De a menedzserét lenyűgőzte a magyar foci. Főleg az abban lévő pénz. A Nemzeti Sport által idézett interjú szerint Magyarországon sokkal magasabbak a fizetések, mint Romániában. „Amíg hozzánk Franciaországból vagy Spanyolországból csak a harmadosztályból érkeznek játékosok, addig az ő esetükben az európai ligák élvonalaiból tudnak elhozni rutinos játékosokat. A magyar bajnokság folyamatosan fejlődik, míg a miénk stagnál” – mondta.

Viszonylag képben van: „Nagyjából a pénzek hetven százaléka érkezhet a kormánytól, és csak a maradék rész a privát szektorokból. A magyar kormány sokat segít a sportnak, különösen a futballnak, s még a határon túli csapatait is támogatja, mint például a Sepsit.”

Lenyűgözte az is, amit Felcsúton tapasztalt, a tíz edzőpálya, ami közül 4 fűtött, a saját orvosi részleg és a stadionhoz közeli campusszal is rendelkezik. 

„Szintén kellemes meglepetésként ért a Kisvárda, a csapat új stadionját a Bayern München gyönyörű létesítményéhez, az Allianz Arenához tudnám hasonlítani, annak kicsinyített mása.”

Ebből aztán azt szűrte le, hogy a magyar labdarúgás tíz évvel a román előtt jár. 

(A címlapfotón a román Baluta nem Dragos Boboccsal, hanem a Puskás Akadémia klubigazgatójával, Tóth Balázzsal pózol.)