Azt a szlovák szélsőt igazolta le a Fradi, aki tavaly az EB-selejtezős gólja után a címer csókolgatásával vágott vissza a magyar szurkolóknak a Fradi-pályán

Fotó: fradi.hu

Tapasztalt, európai szintű, szlovák válogatott játékos leigazolását jelentette be a Fradi. Az alapvetően mindkét szélen - főleg a balon -, de adott esetben középen is bevethető Robert Mak eleve a Manchester City utánpótlásában nevelkedett 13 éves korától, aztán játszott 4 évet a Bundesligában a Nürnbergben, az orosz Zenittel volt BL-csoportkörös és kétszeres orosz bajnok, szintén a Zenittel és a görög PAOK-kal pedig az Európa-ligában játszott. Utolsó csapata a török Konyaspor volt, de március óta nem volt senkivel szerződése.

Mak nem most fog először járni a Fradi stadionjában. Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt, az első EB-selejtezőnkön ő lőtte a szlovákok vezető gólját a Groupama Arénában - 1-2 lett a vége - , ami után direkt a magyar kemény mag előtt ünnepelt, a szlovák címert csókolgatva. A dolognak előzménye is volt, a magyar szurkolók ugyanis sportszerűtlen módon kifütyülték a szlovák himnuszt a játékos későbbi nyilatkozata szerint erre reagált az ünnepléssel.

A Fradi Makkal együtt 7 játékost igazolt a nyáron, közülük 6 külföldi légiós akad plusz a kapus Bogdán Ádám.

(via nso.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.