A német tévések nem mernek eljönni a budapesti Szuperkupa-meccsre

Tervezték, de a magyarországi járványhelyzet miatt végül mégsem küldenek újságírókat a budapesti Szuperkupa-döntőre a meccset élőben közvetítő német tévécsatornák - írja a Kicker. Pedig az Európa Liga-győztes Sevilla ellenfele a BL-győztes Bayern München lesz. 

A Sky és a DAZN a munkatársai biztonságával és egészségévél indokolta, hogy nem utaznak Magyarországra, és a német stúdióból kommentálják a meccset. 

Németország a nagyon magas fertőzöttek száma miatt a vörös kategóriába sorolta Budapestet a múlt héten. A bajor miniszterelnök ki is bukott amiatt, hogy több ezer német szurkoló utazhat a meccsre, és karantén javasolt a visszatérőknek. Hansi Flick, a Bayern edzője egyáltalán nem érti, hogy rendezhetnek meccset nézők előtt Budapesten. 

A Bayern felajánlotta a szurkolóiknak, hogy ingyen elvégezteti azt a tesztet, aminek a birtokában Budapestre jöhetnek a drukkerek, és szintén ingyen letesztelik majd azokat is, akik visszatérnek Budapestről, nehogy fertőzötten térjenek haza.

Eredetileg 4500 bajor szurkolót vártak a meccsre, most úgy néz ki, hogy ennek a harmada jön legfeljebb. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.