Két góllal is vezetett, végül a 3-3-nak is örülhetett a Fradi

Idei leggyengébb játékával 3-3-as döntetlen játszott a Ferencváros a Bajnokok Ligája rájátszásának első meccsén a norvég Molde ellen idegenben. (Ez a párharcot már hagyományos oda-visszavágós alapon játsszák). 

A Celtic és Dinamo Zagreb legyőzése után nem tűnt megoldhatatlan feladatnak a norvég bajnok Molde. A 7. percben meg is szerezte a vezetést a Fradi, szét támadás végén Botka passzából a Fradiba szerződése előtt norvég gólkirályi címet szerző Boli talált be. 

A gól finoman szólva sem tett jót a Fradinak, a norvégok vették át az irányítást a 20. percig. A Fradi-védők nem voltak annyira koncetráltak, mint a skótok vagy a horvátok ellen, volt több könnyen eladott labdájuk vagy lemaradtak az ellenfélről, de ezekből komoly helyzetet nem tudott kialakítani a Molde. Nagy nyomás alatt nem tartották a Fradit, a magyar csapatnak nem kellett kibombázni a labdát, passzokkal hozták ki azt, de ezekből gólhelyzetig a Ferencváros sem jutott el. Unalmas félidő volt, a semmi különösen nem mutató Molde nem találta el a kaput, a Fradi egyszer, amiből gólt lett. Nem volt BL-rájátszás színvonalú összecsapás. 

A második félidő elején két szögletig jutot el a Molde, de továbbra sem volt különösebben veszélyes. Aztán a Fradi újabb gólt szerzett, az 52. percben megint Botkához került ki a jobb szélre a labda, beadta, Uzuni 11 méterről fejjel becsúsztatta.

De ezzel nem dőlt el, három perccel később a Molde szépített. Egy szögletnél maradt le Somalia a legjobban fejelő norvégról, Jamesről. 

Életre lehelte a gól az addig ötlettelen norvég támadásokat, a Fradiból pedig eltűnt a BL-meccseken eddig megszokott fegyelmezettség és magabiztosság. A 65. percben a norvégok ki is egyenlítettek, Wolff révén, 10 perc alatt ledolgozták a hátrányukat.

A Fradi hullámvölgybe került, és nem tudott kijönni belőle. Így is csak a 72. percben védett először Dibusz, de sokat hibáztak a Fradi védők, a legnagyobbat Blazic, ami után James került helyzetbe, a lövése az elcsúszó Haratyin felkarjáról pattant le a 16-oson belül. Hosszan VAR-oztak, aztán a bíró úgy döntött, hogy inkább volt váll, mint kar. 

A 80. percben védett először a norvég kapus, Uzuni nem túl jól kísérletét szedte le, de ez csak pillantnyi fellángolás volt. A norvégok mentek tovább előre, és a vezetést is megszerezték, a 83. percben egy szabadrúgásból utáni fejessel. 

Nem úgy tűnt, hogy a Fradiban benne van az egyenlítés, de a semmiből kapott egy 11-est a Ferencváros. A 16-oson álló norvég kezét érte Zubkov lövése, legalább annyira volt vagy nem volt 11-es, mint a hasonló szituáció Haratinnál. 

De ezt megadta a spanyol bíró, és éppen Haratin lőtte be a büntetőt.

Maradt a 3-3, aminek a Fradi örülhet inkább, miután 2-0 után teljesen leblokkolt, a középpályája szétesett, a védelem nagyokat hibázott, elől pedig súlytalan volt az eddig meggyőző Tokmac-Boli-Uzuni hármas.

Dibusz a meccs után azt mondta, hogy teljesen érthetetlen számára is, hogy 2-0 után miért jött a teljes káosz a pályán, miért nem tudtak mit kezdeni a norvégok jobb oldalával, pedig készültek rá. 

Botka Endre szerint tényleg volt 30 rossz percük, de a 60 perc szerinte rendben volt, erre kell építeni a visszavágón. 

Szerhij Rebrov azt mondta, hogy elégedett az eredménnyel. Nem történt semmi különös, jó volt az ellenfél, a hazai meccsen majd nyerni fognak. Nagy tanulságot nem tudna levonni ebből a meccsből. 

Visszavágó jövő kedden, a Groupamában is zárt kapuk mögött. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.