“Szerintem mázlijuk volt” - nyilatkozta Guardiola játékosa a hazai 5-2-es vereség után

Premier League
2020 szeptember 28., 07:58
comments 15

Rodri, a Manchester City középpályása sajátosan szintetizálta edzője, Pep Guardiola karrierjének legkínosabb hazai eredményét, a Leicestertől elszenvedett hazai 2-5-öt:

“Szerintem mázlijuk volt”

- nyilatkozta a BBC-nek.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tényleg igen bizarr meccs volt ez.

link Forrás

A normális esetben magasan védekező Leicester 5 védővel, pár méterrel előttük vonalban helyezkedő 4 középpályással és egyetlen támadó játékosként Jamie Vardyval állt fel, már nem is egy buszt, hanem egy tengerjáró szállodahajót parkolva le a kapuja elé, de még a csatár is a saját térfele közepén helyezkedett el a meccsidő jelentős részében. A City ráadásul a meccs legelején gólt szerzett Mahrez különleges bombájával, amire a Leicester nem ellentámadásokkal, hanem teljes passzivitással reagált. Csakhogy az elképesztő fölényben játszó Manchester City nemhogy nem tudta kihasználni ezt, de helyzeteket is alig tudott kialakítani. Ez még úgy is meghökentő volt, hogy a csatáraik nem álltak rendelkezésre és Sterling volt a hamis kilences. A Leicester pedig ahányszor eljutott a kapujukig - kezdetben szinte kizárólag Vardy révén - vagy gólt lőtt, vagy teljesen jogos tizenegyest kapott. A City ugyanis amennyire impotens volt támadásban, majd később a középpályán is, annyira hátborzongatóan gyengén védekezett. A Barcelona által csábított Garcia és Mendy különösen bután játszottak hátul.

A sokkoló vereség Guardiolát is megrázta és különleges nyilatkozatra sarkallta. Szerinte ugyanis azért kaptak ki, mert az első félidőben ellenük befújt tizenegyes után - ezzel egyenlített a Leicester -

“Azt kezdtük gondolni, hogy rosszul játszunk, pedig ennek éppen az ellenkezője volt az igaz.”

Ez a negatív rekordok meccse volt az ő szempontjából: edzői karrierje alatt ossem kapott otthon 5 gólt és hazai pélyán soha senki nem lőtt a csapatainak mesterhármast Vardy előtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.