Csányi felvetésére szabályt módosított a FIFA úgy, hogy Nego is magyar válogatott lehessen

magyar foci
2020 október 02., 15:19
comments 67

„A magyar futballban ma azért mennek jobban a dolgok, mert vannak akadémiák,” mondta Orbán Viktor két éve, mielőtt kikapott a válogatott Andorrától.

link Forrás

Akadémiákból most sincs hiány, Marco Rossi szövetségi kapitány most mégis Csányi Sándor MLSZ-elnöknek köszönheti a válogatott legújabb tagját, Nego Loic-t. A magyar szövetség vezetője vetette fel először, majd kezdeményezte hivatalosan is a FIFA-nál a honosításról szóló szabályzat enyhítését. Korábban például, ha egy játékos akárcsak 10 percet is játszott egyetlen tétmérkőzésen bármely utánpótlás-válogatottban, akkor ez általános esetben meggátolta, hogy felnőttként országot váltson. Ahogy Nego esetében is: a MOL Fehérvár FC magyar állampolgárságú labdarúgója korábban játszott a francia U19-es és U20-as válogatottban. A FIFA szeptemberi kongresszusa elfogadta Csányi javaslatát, Nego már Bulgária ellen pályára léphet a magyar válogatott tagjaként.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.