Fürjes Balázs bocsánatot kért Kubatovtól, és azt állította, a Fradi mégis játszhat a Puskásban, hogy a következő válaszából kiderüljön, ez csak vágyálom egyelőre

Fürjes Balázs, Csányi Sándor és Kubatov Gábor.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Ha lehetséges, még zavarosabb lett a helyzet a Fradi hazai BL-csoportmeccseinek az ügyében, miután az Index meginterjúvolta Fürjes Balázst, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárt.

A kiinduló helyzet az volt, hogy a Fradi azért nem játszhat a Puskásban, mert ott éppen most cserélik a gyepet, ami akkor is csak egy évet bír ki a 190 milliárdos létesítményben, ha alig játszanak meccset rajta. Bár az 5 hét alatt elkészülő gyepesítés miatt csak az első csoportmeccset nem lehetne a nemzeti stadionban játszani, a többit már igen, az UEFA szabályai szerint az indulóknak ugyanabban stadionban kell megrendezniük mind a három hazai csoportmeccsüket. 

Ehhez képest az Indexnek adott friss interjújában Fürjes arra a kérdésre, hogy “A Ferencváros BL-csoportkörös meccseinek lehet-e helyszíne a Puskás Aréna?”, azt felelte, hogy

"Megoldottuk."

(Az államtitkár válaszában előbb bocsánatot kért úgy általában majd Kubatov Fradi-elnöktől azért, mert 2 napig úgy lehetett tudni, hogy az FTC nem mehet a Puskásba, amit a 444 írt meg elsőként. Fürjes így fogalmazott: "A bürokrácia magától hajlik a mit miért nem működésre, én pedig jobban kedvelem a hogyan igen szemléletet. Megoldottuk, de egy napig feleslegesen borzoltuk a kedélyeket, elnézést kérek mindenkitől.")

Csakhogy a következő válaszában - amit azzal kezdett, hogy “A Puskás Aréna tárt kapukkal várja a Fradit” Fürjes már úgy fogalmazott, hogy 

“a Fradi kérelmére az UEFA-nak kell rábólintania. Bízom benne, hogy az MLSZ támogatásával, különösen az UEFA-ban alelnöki feladatokat ellátó Csányi Sándor elnök úr segítségével ez megtörténik.”

Vagyis ez elvileg egyáltalán nem lejátszott meccs, hanem minden az UEFA döntésétől függ. Amit vagy tud befolyásolni Csányi Sándor, a szervezet alelnöke, vagy nem. Fürjes Balázs a jelek szerint előre tudja, vagy tudni véli, hogy az illetékes UEFA-testület engedélyezni fogja, hogy a Fradi egy meccset a Gropama Arénában, kettőt meg a Puskásban rendezzen.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.