Legyőzte Bulgáriát a magyar válogatott, Izland ellen játszhat az Európa-bajnokságért

Két pótselejtezőn állt a magyar válogatott és az Eb-részvétel között a csütörtök esti, szófiai mérközés előtt. Az első akadályt vette a válogatott: 3-1-re nyert Bulgária ellen, úgy, hogy kiválóan használta ki a helyzeteit, messze nem volt ekkora különbség a két csapat között játékban.

A vezetést a 17. percben szerezte meg a magyar csapat, Willi Orbán testtel sodorta be Kalmár szögletét.

Majdnem azonnal egyenlítettek a bolgárok, de Gulácsi fölé ütött egy távolról eleresztett lövést. 

Ezután visszaállt a magyar válogatott, a bolgárok próbálkoztak, de a kapuig sokáig nem jutottak el. Majd Gulácsi két nagy védése kellette, hogy ne egyenlítsenek: előbb Nedelev közeli fejesébe piszkált bele, majd jött egy óriási mentés, a magyar kapus a cipője stoplijával tolta a kapufa mellé Kraev sarkazását.

A második félidő bolgár egyenlítés helyett újabb magyar góllal kezdődött: Kalmár megpattanó szabadrúgása fért be éppen a kapufa mellé.

Az 55. percben 11-est fújt a bíró a bolgároknak, miután Lang lekönyökölte az ellenfelét. Visszanézték, kiderült, hogy a 16-os kivül ütötte meg a bolgárt, büntető helyett szabadrúgás jött, amit messze fölé lőttek a bolgárok.

A 75. percben a csereként beálló Nikolics döntötte el a meccset: a szintén csereként beálló Hangya beadását két védő között, senkitől sem zavartatva fejelte be az ötösről.

Ezután a bolgár szurkolók nagy része elindult haza, így lemaradtak arról, hogy a hazai csapat szépített a 88. percben.

Fotó: NIKOLAY DOYCHINOV/AFP

A másik pótselejtezőn, Reykjavíkban Izland 2-1-re megverte Romániát, ezzel eldőlt, hogy velük játszik a magyar csapat novemberben az Európa-bajnokságért, a Puskás Arénában.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.