Sima, de nem megalázó vereséget szenvedett a Ferencváros Barcelonában

bajnokok ligája
2020 október 20., 21:03
comments 133
  • 25 év után játszott újra BL-meccset a Fradi.
  • Sima vereség lett a vége, Barcelona-Ferencváros 5-1
  • A Fradinak voltak jó pillanatai, de csak rövid időre volt egyenrangú partnere a katalánoknak.

Kezdőcsapatok:

Bár a Barca a hétvégén a Realt fogadja, Koeman nem nagyon tartalékolt a Fradi ellen, talán csak Busquetset pihentette a Madridra készülve. Alighanem a Getafe elleni vereség után csapata önbizalmát akarta növelni egy nagyarányú győzelemmel. Ter Stegen és Jordi Alba sérült, a nem túl jó formában lévő Griezmann pedig a kispadra került:

Barcelona: Neto – S. Roberto, Piqué, Lenglet, Dest – Pjanic, F. de Jong – Trincao, Coutinho, Fati – Messi. (Kispad: Peña, Tenas, Aleñá, Araújo, Braithwaite, Busquets, Dembélé, Griezmann, Firpo, Mingueza, Puig, Pedri)

A Fradi a hétvégén az Újpesttel játszik, ez aligha foglalkoztatta a meccs előtt Rebrovot. Az FTC nyári szerzeménye, az albán Myrto Uzuni albán lapok szerint koronás. A játékos hazautazott a két Nemzetek Ligája meccsre, nem játszott egy percet sem, visszatért, és pozitív lett a tesztje, már a Kisvárda ellen sem lépett pályára, nem utazott el Barcelonába sem.

Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Kovacevic, Civic – Haratin, Sigér, Laidouni – Zubkov, Tokmac, Isael. (Kispad: Bogdán, Bánki, Baturina,

Boli,

Dvali, Frimpong, Heister,

Lovrencsics,

Mak, Somália)

Rutin:

Ezt intézzük el röviden, és nézzük csak azt a 25 évet, ami eltelt a Fradi legutóbbi BL-szereplése óta. A Barca 1995 óta 235 BL-meccset játszott, négyszer megnyerte a Bajnokok Ligáját (egyszer a KEK-et.) A Fradiban mindössze két játékosnak volt minimális BL-rutinja. Zubkov még a Sahtarban egyetlen percet kapott csereként, a nyáron szerződtetett Mak pedig két meccsen 9 percet játszott tavaly a Zenitben. Koeman eddig 56 meccsen ült BL-meccsen kispadon (Ajax, Benfica, PSV, AZ Alkmaar), nem annyira jó a mérlege (15 győzelem, 20 döntetlen, 21 vereség). Legutoljára jó régen, 2009-ben volt a BL-ben, az 10 utolsó meccsén nem tudott nyerni. Rebrov a Kijev edzőjeként 14 meccsen ült BL-meccsen a kispadon, 2015-ben és 2016-ban.

Az első félidő

Nem kezdett rosszul a magyar csapat, megbecsülte a labdát, igyekezett támadásokat vezetni, Tokmac - hajszálról, de lesről indulva - be is talált, aztán Isael lőtt egy zúgó kapufát.

Ezután Messi megvillant, három védőt cselezett ki, a 16-oson belül Kovacevic csak buktatni tudta.

link Forrás

A büntetőt Messi lőtte be, a jó irányba mozduló Dibusz nem tudott beleérni.

link Forrás

A nagyon fegyelmezett és harcos Fradihoz képest a Barcelona nem pörgött igazán, de a szünet előtt megszerezték a második gólt, De Jong belöbbölt labdáját Fati nem találta el igazán jól, de bement.

link Forrás

A második félidő

A szünet utáni 10 percet nagyon megnyomta a Barcelona, teljesen beszorult a Fradi, egy szépen kipasszolt támadás végén Coutinho rúgta a harmadikat.

link Forrás

Ekkor úgy tűnt, hogy akár nagy vereség is lehet a vége, de újabb katalán gól helyett szépített a Fradi, Zubkov labdájával Tokmac indult meg, Piquével rángatták egymást, a védő végül látványosan lerántotta a Ferencváros támadóját a 16-oson belül. Piquét kiállították, a 11-est Haratyin lőtte be.

link Forrás

Emberelőnyben beszorította a Fradi a Barcelonát, Koeman cserékkel frissítette fel a csapatát. Előbb a 17 éves Pedri lőtt gólt.

link Forrás

Majd az elfáradt Fradi-védők között ficánkoló Dembele is gólt lőtt Messi passzából.

link Forrás

Edzői húzások:

Koeman még erősen ismerkedik a csapatával, és a játékosok is vele, a Fradi elleni mindössze az ötödik meccse a katalánok kispadján (két győzelemmel kezdett, aztán egy döntetlen után vereséget szenvedett hétvégén a Getafe ellen). A cseréi bejöttek, de ilyen cserékkel egy fáradt Fradi ellen nem csoda. Rebrovnak ez már a 97. meccse a Fradi kispadján, a játékosai pontosan tudják, mit vár el tőlük. A Fradi csapatként fegyelmezett volt most is, de amikor a Barca igazán felpörgette a tempót, kijöttek a képességbeli különbségekből adódó egyéni hibák. Rebrov a cserékkel nem tudta megfogni a beálló katalánokat.

A legjobb Fradi-játékos

Tokmac. A les miatt érvénytelenített gólja is szép volt, megtartotta a labdákat, Isaelt, Zubkovot is helyzetbe hozta, aztán kiharcolt egy 11-est és kiállíttatta Piquét.

A legérthetetlenebb dolog a közvetítésben

A magyar köztévé a Fradi-tábor hangját keverte a közvetítés alá, hogy hangulatosabb legyen az üres Nou Camp.

A csoport másik meccsén a Juventus 2-0-ra nyert Kijevben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.