Miközben Müller Cecília óv a tömegrendezvényektől, teltházas Fradi-Újpestet rendeznek szombaton

nb1
2020 október 22., 11:30
comments 93
Fradi-ultrák a 2015 áprilisi FTC-UTE rangadó előtt, Kubatov Gábor, az MLSZ és a beléptetési szabályok ellen tiltakoznak.
photo_camera Fradi-ultrák a 2015 áprilisi FTC-UTE rangadó előtt, Kubatov Gábor, az MLSZ és a beléptetési szabályok ellen tiltakoznak.

Az országos tiszti főorvos kedden arra szólította fel az embereket, hogy ne vegyenek részt tömegrendezvényeken, nemcsak az október 23-ai ünnepségeken, hanem máshol sem, mert ezek azok a helyek, ahol a vírus a legkönnyebben terjedhet.

Ehhez képest szombaton minden bizonnyal teltházas lesz a Fradi-Újpest meccs, az online jegyértékesítő rendszerben már most is csak pár üres szék maradt a 20 ezerből.

Az NBI-es meccseken semmilyen korlátozás nincs, nem kell például üresen hagyni székeket a biztos távolságtartás érdekében, mint a nemzetközi meccseken. A maszkhasználatát csak ajánlott, de nem kötelező. Ezt az ajánlást nem is szokták betartani. Mindenesetre kézfertőtlenítők vannak kint a stadionban.

Kollégánk, Szurovecz Illés a kormányinfón megkérdezte Gulyás Gergelyt, hogy tömegrendezvénynek számít-e szerinte egy meccs, és ha igen, Müller Cecíliához hasonlóan ajánlja-e a részvételt.

Gulyás előbb annyivel igyekezett ezt lezárni, hogy a meccs szabadtéri rendezvények számít. (A kormány ilyeneket sem rendez, éppen a járványügyi helyzet miatt október 23-án.) A visszakérdezésre, hogy de a szabadtér mellett tömegrendezvény-e, azt mondta a miniszter, hogy ha minden negyedik vagy harmadik széken ülnek, akkor nem tartozik abba a körbe, ami különösen veszélyesnek számítana. Csakhogy a meccsen telt ház lesz, minden széken ül majd ember, mivel nincs ilyen korlátozás előírva.

„Ha Önt a Fradi-meccs érdekli, semmiképpen ne hagyja ki, csak maszkot viseljen” - közölte a miniszter. Ő egyébként, mint elmondta maximálisan biztonságban érezné magát a lelátón. Amikor arra emlékeztettük, hogy a maszkviselés nem kötelező a focimeccsen, és nincsenek székek sem kihagyva, a miniszter valamiért arról kezdett beszélni, hogy „miután aki egy háztartásban él valakivel, ott a távolságtartásnak nincs értelme, ezért ez mondjuk természetes”. Ami szép, ha a Fradi-szurkolókat egy, ezesetben konkértan 20 ezer fős nagy családnak tekintjük.

Gulyás azt is mondta, hogy „az mindenkinek a felelőssége, hogy ha a lehetőség biztosított, hogy két széket vagy három széket kihagyjunk, akkor tartson távolságot. Az egészségügyi védekezésnél az egyéni felelősséget kizárni nem lehet". De erre ugye nem lesz lehetőség a teltházas stadionban.

link Forrás

Az MLSZ június 18-án oldotta fel a korlátozásokat, akkor már lecsengőben volt a járvány első hulláma. Most sokkal erősen a járvány, mint akkor, de nem hozták vissza a korlátozásokat, miközben Csehországban és Szlovákiában már egyáltalán nem engednek nézőket a lelátókra.

A tábor így nézett ki a Puskás Akadémia elleni legutóbbi meccsen, ennél többen lesznek most.

link Forrás

A hétvégi tapasztalatok alapján a maszkhiány és a minimálisnál is kisebb távolságtartás nemcsak a Fradi-táborban nem divat, de 20 ezren csak itt lesznek a lelátón.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.