Szoboszlai nagyot játszott, gólt is lőtt, de a Salzburg végül kikapott az Atléticótól a BL-ben

Szoboszlai Dominik gólöröme 2020. október 27-én az Atletico-Salzburg BL-meccsen a madridi Wanda MetropolitanóbanFotó: GABRIEL BOUYS/AFP

A második fordulót rendezik a héten a Bajnokok Ligája 2020-2021-es kiírásában, a legjobb magyar játékos pedig, a Salzburg csapatában játszó Szoboszlai Dominik kedden a Wanda Metropolitanóban lépett pályára az Atletico Madrid ellen az A csoportban. 

Szoboszlai végig vezéregyénisége volt az osztrákoknak, akik kétszer is vezettek, de végül 3-2-re kikaptak az esélyesebb ellenféltől. 

Minden pontrúgást szokás szerint a magyar játékos végzett el, és több pontos utolsó passza, valamint kapuralövése is volt a meccsen. Egyértelműen ő volt az osztrák csapat egyik legjobbja. 

1-0-ás madridi vezetésnél a 40. percben Szoboszlai egyenlített ki egy szép lövéssel. Ez volt a 13. gólja az elmúlt 23 meccsén, 19 gólpassz mellett. Második idei BL-meccsén második gólját szerezte, miután a Lokomotivnak lőtt már egy hatalmasat.

A szünet után már az osztrákok szereztek vezetést Berisha góljával, de Joao Felix duplájával a spanyolok végül tudtak fordítani és 3-2-re győztek. 

A csoport másik meccsén a Bayern München 2-1-re győzött a Lokomotiv Moszkva vendégeként. Ezzel a németeknek 6 pontjuk van, az Atletico 3, a Salzburg és a Lokomotiv 1-1 pontos. 

Szerdán a Ferencváros a Dinamo Kijevet fogadja a G csoport második körében. A csoport másik meccsen a Juventus vendége a Barcelona lesz.