Nagyot küzdve döntetlent játszott a Fradi a Dinamo Kijevvel

  • 2-2-t játszott a Ferencváros a második BL-meccsén a Dinamo Kijev ellen
  • Nézők előtt, de az UEFA a magyar szövetséggel szemben nem engedte a telt házat

A Fradi második BL-meccse tűnt papíron a legkönnyebbnek. Ez nem jelenti azt, hogy a Dinamo Kijev elleni hazai meccs esélyese a Ferencváros lett volna, de azért a Barcelonához vagy a Juventushoz képest itt lehetett leginkább abban reménykedni, hogy pontot szerez a magyar csapat. Ráadásul a Fradi nemzetközi sikereinek fő letéteményesének, Szerhij Rebrovnak különösen fontos volt a meccs, mert a Kijevnek nemcsak játékosa, hanem edzője is volt, kétszer nyert bajnoki címet az ukrán csapattal szakvezetőként. 

A Fradi kezdőcsapatában nagy meglepetés nem volt, három magyarral a kezdőben:

Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Kovacevic, Heister – Somalia, Sigér, Haratin – Zubkov, Isael, Tokmac

A nagy várakozásokhoz képest az első félidőt uralták az ukránok. A Fradi nem tudott kontrákra játszani, mert az ukránok visszaálltak, Tokmacnak nem volt tere a megindulásokhoz, így leginkább távoli lövésekkel próbálkozott a Ferencváros, kidolgozott helyzete nem volt. Ahogy szerencséje sem. A Kijev egy 11-esből szerezte meg a vezetést, Haratin kezén akadt meg egy kapu felé pörgetett labda a 16-oson belül, a bíró megadta, Cigankov belőtte a 28. percben.

A 41. percben újabb gólt szereztek az ukránok. A Fradi labdát veszített a félpályán, az ellentámadásban 3 kijevi 4 ferencvárosi védőre végén vitte a labdát, az akció végé Lovrencsics felszabadítás helyett becsúszva kétségbeesetten csak De Pena lábára tette a labdát, aki belőtte.

A második félidő 59. percében lényegében helyzet nélkül szépített a Fradi. Az ezúttal kevésbé villogó Tokmac ha nem is könnyen, de végre labdát kapott a 16-os belül, belőtte.

Nem lehet azt állítani, hogy a Fradi ezután nekiesett volna az ellenfelének. Akart a Ferencváros, a középpályán Sigér helyett Laidounit küldte be Rebrov a 65. percben, a támadások frissítésre jött Boli és Mak a 73. percben, de a kijeviek kézben tartották a meccset. Egészen addig, amíg Szidorcsukot a 85. percben ki nem állította a bíró második sárga lappal, miután megtaposta Lovrencsicset.

Rebrov a kiállítás után némi meglepetésre védőket cserélt védőkre (Lovrencsics helyett Bokta, Kovacevic helyett Dvali), a Fradi mégis beindult, a 89. percben pedig a csereként beálló Boli kiegyenlített, némi szerencsével, egy eltört lövés után. 

A hosszabbításban a Fradinál volt a labda, az utolsó pillanatban Zubkovnak még volt egy lövése, de nem lett belőle gól, maradt a 2-2. 

Jövő héten a Juventussal játszik a Fradi, ami hazai pályán kikapott a Barcelonától. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.