23-an koronások az Újpest 25-ös keretéből, nem állnak ki a Diósgyőr elleni pénteki bajnokira

Tovább terjedt a járvány az Újpest focicsapatánál. A lilák a klubhonlapjukon jelentették be, hogy nem fognak kiállni a DVTK elleni pénteki bajnoki meccsükre, mivel a 25-ös keretből csak ketten negatívak, sőt a felnőttek pótlására érkezett ifik közül is többen megbetegedtek. Az írásból kiderül, hogy amikor a múlt héten az MTK ellen játszottak, még 7 negatív játékos akadt a 25-ből. 

Az Újpest mindezek miatt azt kérte a Diósgyőrtől, hogy egyezzenek bele a meccs elhalasztásába, ám a miskolciak ebbe - hasonlóan a múlt heti ellenfél MTK-hoz - nem mentek bele. Az Újpest vezetői ezen nem bántódtak meg, mondván

“Megértjük, hogy az ellenfél, tartva attól, hogy esetleg ők kerülhetnek emiatt hátrányos helyzetbe, nem fogadja el a halasztást”

De a meccset az eredeti időpontban nem tudják vállalni. Hogy pontosan miért?

“Figyelembe véve, hogy az elmúlt másfél hétben milyen ütemben terjedt a csapatban a fertőzés, illetve mivel sem a halasztás, sem a 25-ös keret bővítése sem lehetéges az NB3-ban futballozó 2002.01.01 előtt született labdarúgókkal,  a vezetőség arra jutott, hogy nem kockáztatunk, nem állunk ki a DVTK ellen pénteken. Sem az ellenfél csapatát, sem a még negatív játékosainkat, fiatalokat nem tehetjük ki ekkora veszélynek. A terjedést és továbbfertőződést csak így tudjuk megakadályozni.”

Az Újpest az ügyben hivatalos kérelmet nyújtott be az MLSZ-hez.


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.