Nagyon könnyedén rúgott egy négyest a Juventus a Fradinak

A harmadik BL-meccsén a Juventust fogadta a Ferencváros, már a felújított gyepszőnyegű Puskás Stadionban. A 67 ezres stadionban csak minden harmadik széken ülhettek nézők, de így is 20 ezren voltak a lelátón. 

A Fradi meglepően megszeppenten kezdett, könnyedén szerzett labdát a Juve, mert vagy elpasszolták azt a magyar játékosok vagy egyszerűen elvették tőlük. Óriási különbség volt tempóban a két csapat játékosai között, különösen Cuadrado hozta zavarba a sebességével a védőket. Ő vitte fel a jobb szélén a 7. percben a labdát, a leshatáron kilépve, beadta, Ronaldo sarokkal akart gólt lőni, de elvétette, Morata viszont Lovrencsicset megelőzve bepasszolta. 

Ezután mezőnyben kicsit kiegyenlítettebb lett a játék, a Fradi időnként be tudott törni a Juventus 16-osán belülre, de a helyzetek végén a lövések mindig gyengék voltak. Az első félidőben maradt az egygólos olasz vezetés, köszönhetően annak, hogy Morata nagy helyzetben inkább gólt akart rúgatni a koronavírusból frissen felépült Ronaldóval, de Blazic blokkolta az önzetlen passzt. A Fradi eddig legjobb fegyverét, Tokmacot teljesen levették a pályáról az olaszok, az FTC az első félidőben nem tudta eltalálni a kaput. 

A második félidő legelején eldőlt a nagy kérdés is: lesz-e Ronaldo szabadrúgás. A 46. percben állt oda a labda mögé a csúcsformájától messze lévő portugál, a szabadrúgást gyengén, középre lőtte, Dibusz könnyedén felszedte. A portugál ezen kivül elözönzőtt még egy nagy helyzetet, amikor nem passzolt Moratának. Adott viszont neki úgy gólpasszt a 60. percben, hogy nem biztos, hogy neki szánta. Ezzel lett 0-2.

Ezután teljesen leálltak az olaszok, de a Fradi két gólt is ajándékozott a Juventusnak és a csereként pályára lépő Dybalának. Előbb Blazic passzolt a vizes fűvön Dibusznak, a kapus elvétette, Dybala nagyon sima gólt szerzett belőle.

Ha a harmadik gólnál nem volt egyértelmű, hogy Blazic hibázott vagy Dibusz, a 4-nél egyértelműen a magyar kapusé volt. Túl sokáig várt egy visszapasszolt labdával, Dybala belelépett, és duplázott. 

Az olaszok ezután annyira leálltak, hogy a Fradi még szépíteni tudott, a csereként beálló Boli harcolta ki. 

Pár percet megnyomva, aztán fél gőzzel is simán nyert a Juventus, köszönhetően a Fradi-védelem óriási hibáinak. 

Ferencáros-Juventus 1–4

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Botka (Heister, 69.) – Sigér, Haratyin, Somália – Zubkov (Uzuni, 80.), Isael (Boli, 73.), Tokmac (Mak, 73.)

Juventus: Szczesny – Cuadrado (Frabotta, 76.), Chiellini, Bonucci, Danilo – Arthur (Bentancur, 46.), Ramsey (McKennie, 52.), Rabiot – Ronaldo, Morata (Dybala, 67.), Chiesa (Bernardeschi, 76.)

Gól: Boli 90., illetve Morata (7., 61.), Dybala (72., 81.)

A csoport másik meccsén:

Barcelona-Kijev 2-1

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.