Tilos a magyar stadionok lelátóin szotyizni és sörözni is

A csakfoci.hu ír arról a debreceni csapat közleménye alapján, hogy az új kormányrendelet nem csak a maszkviselést írta elő kötelezően a stadionokban, de egyben betiltották az étel- és italfogyasztást is. 

A debreceniek, amikor még azt hitték, hogy megtarthatják a Békéscsaba elleni másodosztályú meccset, közleményt adtak ki: 

“A rendőrségtől kapott információk alapján és a vasárnapi DVSC-Békéscsaba meccs kapcsán tisztelettel felhívjuk szurkolóink figyelmét a 431/2020. Kormányrendelet 1. §. 6. pontjára, mely az alábbiakat fogalmazza meg.

Ha a sportrendezvény helyszínén vendéglátó tevékenységet is folytatnak, a helyszín étel, illetve ital kiszolgálására kialakított területén vagy helyiségében, kizárólag az ott megvásárolt étel és ital elfogyasztásának időtartama alatt nem kell a maszkot viselni. Figyelemre a fentiekre a nézőtéren, a lelátón, a szurkolói szektorokban kötelező maszk használat, így ezeken a helyeken tilos az étel és az ital fogyasztása (pl. műanyag pohárból üdítő, sör, napraforgó mag, tökmag, stb.).”

Épp ezért a tervek szerint a biztonságiak nem engedték volna, hogy bárki ételt és italt vigyen magával a lelátóval. Végül ez a meccs elmaradt, mert a békéscsabaiaknál 28 koronavírusos eset van már, és az ificsapattal sem tudnak kiállni, de azóta kiderült, hogy a rendelet minden stadionban érvényes, azóta már a Ferencváros is közleményben hívta fel erre a figyelmet. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.