Lépésről lépésre magyarázzuk meg a focitörténelem, legidiótább, legfelháborítóbb, egyben legviccesebb tizenegyespárbaját, ami közben kiállították a kapust

idióta rekordok
2020 november 23., 07:19
comments 13
link Forrás

Az első 4-4 tizenegyesig semmi nem volt semmi különös az MLS rájátszásában vívott, a rendes játékidőben 1-1-re végződött Orlando City - New York City FC meccs tizenegyespárbajában. Idáig az összes orlandói játékos betalált, míg a négyből egy New York-i kihagyta, így Valentin Castellanos, a NYCFC játékosa úgy állhatott oda csapata ötödik rugójaként, hogy ha kihagyja, az ellenfél jutott tovább.

Innentől élvezzük ki lépésről lépésre, másodpercről másodpercre Minden Idők Legkreténebb Tizenegyespárbaját!!!

  1. Castellanos nekifutott, de a bal sarokba szánt lövését Pedro Gallese, az orlandóiak kapusa gyors vetődéssel kiütötte, meghozva csapata történetének első playoff-győzelmét. (0:22)
  2. Ez volt a pillanat, amikor Oscar Pareja, az Orlando edzője úgy döntött, hogy örömében bakkecskeként ugrálva gyorsan beszökell az öltözőbe, és ott várja meg a győztes csapatát. (0:32)
  3. Allen Chapman játékvezető pedig úgy döntött, hogy örökre beírja a nevét a balfaszkrónikákba, ugyanis a sípjába fújt, visszavonva a gólt. (0:46)
  4. A pályán egy teljes percen át senki sem értette, miért tett így, míg fel nem mutatott egy sárgát Gallese kapusnak, akinek volt már egy a rendes járékidőből, így azonnal megkapta a pirosat is, miközben a bíró elrendelte a tizenegyes újrarúgását. Mint kiderült, azért, mert a VAR-szoba szerint a kapus 1 centit elmozdult a gólvonalról a lövés pillanatára. Csakhogy a szabályok szerint ilyenkor előbb figyelmeztetés jön és a kapusnak adott sárga lap csak a következő retorzió. Ám itt nyoma sem volt semmiféle figyelmeztetésnek (1:51)
  5. Teljes káosz alakult ki, aztán visszahívták az edzőt az öltözőből és becserélték Rowe cserekapust. (3:04)
  6. Rowe beállt a kapuba, Castellanos felállt a tizenegyeshez, de mégsem lőhetett, a bíró ugyanis elkezdett vadul kommunikálni a fülhallgatóján és nem adott engedélyt a lövésre. (6:00)
  7. Hogy jó két perc teljes tanácstalanság után jelezze, Rowe-nak le kell mennie a pályáról! (6:44)
  8. Mint kiderült, azért, mert a kollégákkal egyeztetve rájöttek, hogy a szabályok szerint tizenegyespárbaj közben kizárólag akkor lehet kapust kapusra cserélni, ha az illető megsérül. Ezután újabb, többperces káosz következett, hogy a kapus helyett végül egy mezőnyjátékos, Rodrigo Schlegel, az orlandóiak argentin hátvédje álljon be a kapuba (9:40)
  9. A csoda az volt, hogy a New York-i Castellanos, aki ezen a ponton már több mint 10 percre várt arra, hogy rúghasson, miközben Schlegel volt a harmadik kapus, akivel szemben fel kellett állnia, ezek után lazán begurította, így 4-4 lett. (10:22)
  10. Ami azt jelentette, hogy ha a volt Manchester United-es Nani, az Orlando ötödik rúgója benyomja, ők jutottak tovább. De Nani kihagyta! (11:13)
  11. Ezek után mind a New York (12:00) mind az Orlando soros tizenegyerúgója betalált. (12:47)
  12. Ám a következő New York-i tizenegyest a mezőnyjátékosból lett kapus kivédte!!! (13:24)
  13. A bíró jelezte is, hogy minden OK, az Orlando jutott tovább, mire a pályán lévők tombolva ünnepelni kezdtek. (13:56)
  14. De nem volt ezzel vége! A bíró ugyanis egyszer csak megint jelzett valamit. Kiderült, hogy az összes pályán lévő, ideértve a csapatokat és a bírót, elfelejtette, hogy Schlegel védésével egyáltalán nincs vége a párbajnak, hiszen ebben a szakaszban, amikor már lement az 5-5 eredetileg kijelölt rúgó és felváltva jönnek a párok, az Orlando soros embere még nem rúgott. (14:48)
  15. Így Benji Michelnek még oda kellett állnia, az orlandói játékos pedig berúgta, így sajnos egyszer ennek a csodás párbajnak is véget kellett érnie. (15:50)

Update:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.