Haaland őrületes tempóban termeli a gólokat

bajnokok ligája
2020 november 25., 19:31
comments 3

„Az életben három dolog biztos: a halál, az adó és az, hogy Erling Braut Haaland gólt szerez” - kezdi az Indiser azt a cikkét, amiben rácsodálkoznak, hol is tart már 20 évesen a Dortmund csatára.

Haaland majdnem minden meccsén lehet valami rekordról beszámolni, az apropót most azt adta, hogy két gólt szerzett az FC Bruges ellen a Bajnokok Ligájában. A norvég a 12. BL-meccsén már 16 gólnál jár. Soha senki nem szerzett ennyi gól ilyen kevés BL-meccsen.

A hétvégén 4 góllal hangolt a Hertha ellen a Bundesligában a Hertha ellen.

link Forrás

A Dortmundban összesen eddig 31 meccsen lépett pályára, 33 gólt szerzett. Előtte a Salzburgban 27 meccs/29 gól volt a mérlege. 84 percenként szerez gólt. Idén 79 perc kell neki a gólhoz.

Néhány elképesztő adat:

  • amióta bemutatkozott a felnőttek között, először még a norvég bajnoskágban, 91-szer találta el a kaput. Ebből 70 gólt szerzett.
  • már több BL-gólja van, mint a brazil Ronaldónak, Zidane-nak vagy Miroslav Klose-nak (egyelőre külön-külön)
  • 23 meccsen már annyi mesterhármast szerzett a német bajnokságban (kettőt), mint Thomas Müller 359 meccsen

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.