42 évesen meghalt a középpályás, aki a focivébék történetének egyik legnagyobb szenzációját okozta a franciáknak lőtt góljával

42 évesen meghalt Papa Bouba Diop szenegáli focista, akit élete második válogatott gólja miatt ismer mindenki, aki 2002-ben már nézett focimeccseket. Diopot a Charcot-Marie-Tooth betegség nevű, izomsorvadással járó örökletes, gyógyíthatatlan kór vitte el. 

12 évvel 1990 után, amikor a vébé nyitómeccsén Kamerun 1-0-ra megverte a Maradonával felálló világbajnok Argentínát, a 2002-es torna hasonlóan indult. A nyitómeccsen Szenegál óriási meglepetésre ugyanilyen arányban győzte le az egyaránt kapufát lövő Henryval és Trezeguet-vel támadó franciákat, a védekező középpályás Papa Bouba Diop közeli góljával. Ez, ha lehet, még nagyobb meglepetés volt, mert a rutinos vb-résztvevő Kamerunnal szemben Szenegálnak az volt az első vébé-döntős részvétele. 

A gólhoz hasonlóan emlékezetes maradt Diop gólöröme, a csapat nagy része ugyanis örömében körültáncolta a középpályás levetett mezét:

Diop a vébé előtt Európában csak svájci csapatokban játszott, utána viszont ennél is tisztesebb karriert futott be, játszott a Premier League-ben - Fulham, Portsmouth, West Ham -, az AEK Athénban, illetve a Championshipben a Birmingham Cityben is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.