Kikapott a Kijevtől, nem jutott be az Európa-ligába a Ferencváros

bajnokok ligája
2020 december 08., 22:03
comments 45

A Bajnokok Ligája utolsó csoportmeccsén 1-0-ra kikapott a Ferencváros Kijevben. A Fradi ezzel negyedik lett, és nem folytathatja az Európa-ligában tavasszal.

A 6. forduló előtt a Kijev és a Ferencváros is 1-1 ponttal állt a csoportban (a Barcelona és a Juventus már tovább jutott, a torinóiak 3-0-ra nyertek amúgy Barcelonában az utolsó fordulóban). A tét Kijevben a harmadik hely és ezzel a folytatás volt, ha nem is a BL-ben, de az Európa-ligában.

A 2-2-es budapesti meccs miatt a Kijevnek elég volt a döntetlen is ehhez. Az első félidőben nem is akartak igazán semmit azon kívül, hogy ne kapjanak gólt. A Fradi ekkor többet birtokolta a labdát, nagy lehetősége ennek ellenére egy volt igazán, Tokmac játszotta magát tisztára a 25. percben, de a lövése csúnyán fölé ment. Előtte volt még egy ukrán kezezés is a 16-oson belül, de a bíró továbbot intett. Valamiért nem nézték vissza a helyzetet, pedig be lehetett volna fújni.

photo_camera Fotó: SERGEI SUPINSKY/AFP

A második félidő sokkal pörgősebben indult. Az első 5 percet a Kijev nyomta meg, és mutatta meg, hogy tudna annál jóval többet, mint amit az első félidőben produkáltak. Aztán a Fradi visszavette a kezdeményezést. Az 55. percben megint Tokmac került nagy helyzetbe, miután Zubkov a félpályán átverekedte magát három védőn, tökéletes passzt adott, de a norvég csatár nem találta el jól a labdát.

Aztán megint a Kijev jött, előbb Dibusznak kellett bemutatnia az első védését, majd jött egy szabadrúgás a 60. percben, a beívelést Kedziora fejjel csúsztatta tovább, Popov pedig szintén fejjel bevette a Dibusz kapuját. Nem lehet azt állítani, hogy benne volt a levegőben az ukrán vezetés, ahogy azt sem, hogy addig a Fradi lefocizta volna a Kijevet.

Az ukrán vezetés után egy percen belül Uzuni lövése kerülte el nagyon kevéssel az ukrán kaput. A kijeviek ezután viszont magabiztosan ölték az időt, Zubkovnak volt még egy ígéretes lövése, de hiába cserélt ötöt Rebrov, a döntetlen sem sikerült megszereznie a Fradinak.

Dinamo Kijev–Ferencváros 1–0

Dinamo Kijev: Buscsan – Kedziora, Zabarnyij, Popov, Mykolenko – Garmas (Sepeljev, 70.), Szidorcsuk (Andrijevszkij, 91.), Saparenko – Cigankov, Verbic (Rodrigues, 85.), De Pena (Szuprjaha, 70.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics (Botka, 80.), Blazic, Dvali, Heister – Laidouni, Haratyin (Isael, 73.), Somalia, – Zubkov (Mak, 80.), Tokmac (Boli, 86.), Uzuni (Baturina, 73.)

gól: Popov (60.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.