Ritka bravúr: szaltózás után eleresztett óriási bedobást ütött a saját kapujába az iráni kapus

Rangadót játszottak az iráni bajnokságban, a listavezető Gol Gohar  a Paykan csapatát fogadta, és már a 3. perctől hátrányban játszott, amikor eljött a  7. perc, amikor a Paykan bedobáshoz jutott a hazaiak térfélének közepénél. 

Mahan Rahmani ritkán látható, de nem példátlan megoldást választott, amennyiben a nekifutás után szaltózott egyet, úgy végezte el a bedobást. Ezzel annyira megzavarta Alireza Haghighit, a Gol Gohar kapusát, hogy az szarvashibát követett el, amennyiben beleütött a labdába, ami a kapujába hullott. 

Könnyű lenne leügyetlenezni a kapust azzal, hogy ha nem ér bele, nem gól, de a helyzet azért nem volt ennyire egyszerű. Mert mögötte egy csatár és egy védő robbantak be a magas ívben érkező labdára, így a kapus joggal érezhette úgy, hogy ha nem ér bele, a csatár esetleg befejelheti. Bár a felvétel alapján a védő előnyösebb helyzetben volt a tisztázáshoz. A lényeg azonban az, hogy a sokféle körülmény összjátéka pompás, telivér balfaszgólt eredményezett.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.