Lewandowski lett a FIFA-nál az év játékosa

fifa
2020 december 17., 19:57
comments 8

Miután az Aranylabdát a járvány miatt idén nem osztják ki, a FIFA Év játékosa lett a legfontosabb egyéni díj az idényben.

Elvileg nem lett volna kérdés, hogy a Bayern játékosát, a 32 éves Robert Lewandowskit illeti a díj, de volt már olyan, amikor a triplázás (BL-győzelem, bajnoki cím és kupagyőzelem) nem volt elég - éppen egy Bayern-játékosnak - az elismeréshez: 2013-ban Ribery csak harmadik lett Ronaldo és Messi mögött.

Ronaldo és Messi szokás szerint most is ott volt a háromban, de ezúttal nem történt meglepetés: Lewandowski lett az év férfi játékosa a FIFA-nál.

Az edzőknél viszont kevés volt a triplázás ahhoz, hogy a Bayernt irányító Hansi Flick legyen az év férfi szakvezetője, megelőzte őt a Liverpoollal angol bajnoki címet nyerő Jürgen Klopp.

Az év női játékosa az angol Lucy Bronze lett (nyárig Lyon, most Manchester City), az év női edzője Sarina Wiegman, a holland válogatott szövetségi kapitánya lett.

Az év férficsapata: Alisson – Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Sergio Ramos, Alphonso Davies – Joshua Kimmich, Kevin De Bruyne, Thiago Alcantara – Lionel Messi, Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo.

Az év női csapata: Christiane Endler – Lucy Bronze, Wendie Renard, Millie Bright – Delphine Cascarino, Barbara Bonansea, Verónica Boquete, Megan Rapinoe – Vivianne Miedema, Tobin Heath, Pernille Harder

A Puskás-díjat Szon Hung Min kapta a szédületes szólógóljáért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.