Robert Lewandowski lett az év sportolója Európában

európa
2020 december 26., 13:57
comments 7
Robert Lewanowski a BL-serleggel a kezében 2020. augusztus 24-én, a PSG ellen Lisszabonban megnyert döntő után
photo_camera Robert Lewanowski a BL-serleggel a kezében 2020. augusztus 24-én, a PSG ellen Lisszabonban megnyert döntő után Fotó: MATTHEW CHILDS/AFP

A lengyel Robert Lewandowskit választották meg az európai hírügynökségek 2020 legjobb európai sportolójának - adta hírül szombat délelőtt a szavazásban részt is vevő MTI.

A Bayern München támadója idén minden kupát megnyert, amit csak lehetett: a német bajnokság és kupa mellett elhódította a Bajnokok Ligáját is a német csapattal, és a Bundesligában, illetve a BL-ben is gólkirály lett, 34 illetve 15 góllal.

Lewandowskit az UEFA után a FIFA is az év futballistájának választotta, megelőzve Lionel Messit és Cristiano Ronaldót is.

A díj értékét növeli, hogy Lewandowski azt a brit Lewis Hamiltont utasította maga mögé, aki hetedik Forma-1-es világbajnoki címével rekordot állított be 2020-ban.

Az 1958 óta megrendezett szavazáson a svájci teniszező, Roger Federer a csúcstartó öt elsőséggel.

Európa idei legjobb sportolói az európai hírügynökségek szerint:

1. Robert Lewandowski (lengyel, labdarúgás) 180 pont
2. Lewis Hamilton (brit, Forma-1) 176
3. Armand Duplantis (svéd, atlétika) 169
4. Novak Djokovic (szerb, tenisz) 85
5. Rafael Nadal (spanyol, tenisz) 72
6. Primoz Roglic (szlovén, országúti kerékpár) 64
7. Tadej Pogacar (szlovén, országúti kerékpár) 52
8. Jannisz Antetokunmpo (görög, kosárlabda) 42
9. Iga Swiatek (lengyel, tenisz) 32
10. Therese Johaug (norvég, sífutás) 28

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.