Dárdai Palkó Berlinből Fehérvárra igazolt

Fehérváron focizik tovább Dárdai Palkó, az egykori játékos és szövetségi kapitány Dárdai Pál 21 éves fia. 

Az ifjabb Dárdai Németországban nevelkedett, 2017-ben lett a Hertha Berlin felnőtt keretének tagja, ahol édesapja is hosszú ideig játszott, majd edzősködött. Az ő vezetésével mutatkozott be a nagy csapatban. Dárdai Palkó már a német U20-as válogatottban is bemutatkozott. 

Azt mondta, voltak ajánlatai Ausztriából és Hollandiából is, de mindenképp a Vidiben akarta folytatni. „Tisztában vagyok azzal, hogy elsősorban édesapám miatt lesz komoly hírértéke ennek az átigazolásnak, de immár azért dolgozom minden nap keményen, hogy bekerüljek a csapatba, és ne a nevemmel, hanem a játékommal hívjam fel magamra a szurkolók figyelmét.”

Dárdai Pál becseréli a fiát egy nemzetközi kupameccsen, 2017-benFotó: ODD ANDERSEN/AFP

Megszólalt az idősebb Dárdai is: 

„Sok helyről volt megkeresése, például Hollandiából is, és mivel szerintem neki nagyon fekszik a holland stílus, ezért ha a véleményemre lett volna kíváncsi, akkor talán ezt a holland vonalat ajánlottam volna neki. Ő azonban már tavaly nyáron azt mondta nekem, hogy nagyon szívesen futballozna a Vidiben.”Ettől függetlenül nem aggódik, szerinte ha valaki szorgalmas, a Vidiben is jól lehet fejlődni.