Törökországban véget vetnének a fociklubok milliós költéseinek

Törvényjavaslattal fognák vissza a fociklubok költekezését Törökországban, írja a Bloomberg egy kormányzati tisztviselőre hivatkozva. Az előterjesztés - amit februárban hozhatnak nyilvánosságra - személyes felelősséget róna a vezetőkre, ha az általuk irányított klub a bevételeit meghaladó kölcsönt vesz fel. 

Az utóbbi években több korosodó sztárjátékos ment levezetni nagyobb török klubokba, amelyek több milliós kölcsönökkel tudták csak kifizetni őket. Így igazolt Törökországba Didier Drogba, Roberto Carlos, Robin van Persie és mostanában Mesut Özil is. 

Özil úton IsztambulbaFotó: -/AFP

A klubok mostanra kétmilliárd dolláros adósságot halmoztak fel, állítja a kormánypárttal szövetségben levő, nacionalista Nemzeti Mozgalom Pártjának egyik képviselője. A Fenerbahce, a Galatasaray, a Besiktas és a Trabzonspor több mint 700 millió euróval tartozik különböző bankoknak, ami háromszorosa az éves bevételeiknek.

A futballszövetség korábban már meghatározott egy maximumot, amit a csapatok új játékosokra költhetnek. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.