A felcsúti focialapítvány újabb számláit szerezte meg a DK

utánpótlás
2021 február 02., 13:25
comments 14

A Demokratikus Koalíció a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány újabb tao-számláihoz jutott hozzá.

Ráczné Földi Judit, a párt elnökségi tagja egy videón azt mondta, hogy 2012 februárja és júniusa között a fociakadémián 65 kiló Fornettit, 240 kg harcsát, 6 kg libamájat és 6500 darab zsemlét vásároltak, 800 ezer forintot költöttek túróra, 300 ezret tésztára, 2,2 millió forintot pedig süteményre. Ráczné Földi Judit külön kiemelte, hogy összesen 11 ezer darab tojást fogyasztottak 3 hónap alatt az akadémia hallgatói, amiből 500 gyerek egy hónapig ingyen étkezhetett volna. Szerinte szégyen, hogy egy „fociakadémia büntetlenül nyelheti el a közpénzmilliárdokat”.

link Forrás

Varju László, a DK alelnöke arról beszélt, hogy 2014 júniustól augusztusig az alapítvány 196 ezer forintot költött süteményre, 230 ezer forintot csokoládéra, 351 ezer forintot pedig éttermi számlákra. Varju azt mondta, a gazdasági válság közepette a „pánikkormány” energiáit még mindig az viszi el, „hogyan lehetne még mindig többet és többet ellopni a közpénzből”.

A G7 hétfőn vette észre az MLSZ adatbázisában, hogy a korábbi 2,4 milliárd mellé 440 millió forint közpénzt is odaítéltek a felcsúti futballakadémiának. Az alapítvány a járvány magyarországi felbukkanásának napjaiban élt egy 2019. december óta adott lehetőséggel, hogy az önrészt se kelljen kifizetniük a kollégium felújítására és a pálya körüli ledhirdetőfal kiépítésére.

Az alapítványnak sokmilliárdos a nyeresége, korábban itt gyűjtöttek össze, melyik cégek adják inkább oda a pénzt a költségvetés helyett.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke traktort vezet a háza mellé építtetett felcsúti stadion előtt 2020 szeptemberén.
photo_camera Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke traktort vezet a háza mellé építtetett felcsúti stadion előtt 2020 szeptemberén. Fotó: Orbán Viktor/Facebook

2017 novemberében döntött a DK által indított perben a Kúria úgy, hogy a Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak be kell mutatnia, milyen szerződéseket kötöttek a társaságiadó-kedvezményekként érkezett összeg egy részéből. Mikor a párt kérte az alapítványt, hogy tegyenek eleget a jogerős ítéletnek, Mészáros Lőrinc azt válaszolta, hogy ők küldenék a papírokat, de azok 2 évvel később is az Emminél voltak, mivel a minisztérium utóellenőrzést rendelt el. Tavaly év elején pedig az volt a bénázás oka, hogy a végrehajtó állítólag nem tudja megnyitni a pendrive-ot, így nem derülhetett ki, mire költötték a tao-támogatást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.