Szoboszlai Dominik kapta meg a Magyar Aranylabda-díjat

foci
2021 február 08., 18:52
comments 12

Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig és a magyar válogatott labdarúgója érdemelte ki a Magyar Aranylabda-díjat a 2020-as teljesítményéért.

A 20 éves focista lipcsei csapattársát, az elmúlt két évben győztes kapust, Gulácsi Pétert előzte meg szoros küzdelemben, míg a harmadik helyen a német együttes harmadik magyar játékosa, Willi Orbán zárt.

Szoboszlai Dominik első BL-gólját ünnepli a Genk ellen 2019. szeptember 17-én
photo_camera Szoboszlai Dominik itt épp első BL-gólját ünnepli a Genk ellen 2019. szeptember 17-én Fotó: Joe Kalmar/AFP

A Magyar Aranylabda kategóriában csak magyar játékosra lehetett szavazni függetlenül attól, hogy az illető a hazai bajnokságban vagy külföldön futballozik. Szoboszlai Dominik még egy kategóriában első lett, ugyanis egymás után negyedszer választották a legjobb utánpótláskorú játékosnak.

A legjobb NB I-es futballista címet Tokmac Nguen, az OTP Bank Ligában címvédő és éllovas Ferencváros norvég légiósa kapta két klubtársát, a tavaly győztes kapust, Dibusz Dénest és Sigér Dávidot megelőzve.

A legjobb edzőnek a francia Paris Saint-Germain másodedzőjeként Bajnokok Ligája-döntős Lőw Zsoltot választották, aki azóta már a Chelsea-nél tölti be ezt a posztot. Mögötte a fehérvári Márton Gábor és a paksi Bognár György zárt.

A magyar futballért dolgozó külföldi szakemberek között Marco Rossi szövetségi kapitány végzett az élen, miután az olasz szakember vezetésével a válogatott kijutott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra. Másodikként a Ferencváros ukrán trénere, Szerhij Rebrov végzett, aki 25 év után a BL főtáblájára vezette az FTC-t.

Az nb1.hu felkérésére ezúttal a megszokott öt kategória mellett az évtized legjobb futballistáját is megszavazták az újságírók. Ezt a díjat a már visszavonult, jelenleg az U21-es válogatottat irányító Gera Zoltán nyerte a kapus Király Gábort és a válogatott jelenlegi csapatkapitányát, Szalai Ádámot megelőzve.

A díjat az nb1.hu alapítója és örökös főszerkesztője, a 2012-ben elhunyt Imre Mátyás 1998-ban hívta életre, vagyis az idei volt a 23. alkalom.

Budapesten rendeznek BL-meccseket

Az is kiderült, hogy a Puskás Arénában lesz a Borussia Mönchengladbach-Manchester City párharc első mérkőzésének a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A német csapat azért nem tudja hazai pályán fogadni az angol bajnokság listavezetőjét, mert a német hatóságok lezárták a határokat olyan országok, így Nagy-Britannia előtt is, ahol a koronavírus új variánsa terjed.

Az európai szövetség (UEFA) közölte: a találkozót február 24-én 21 órától rendezik Budapesten, vagyis a dátum és a kezdési időpont változatlan, a visszavágó pedig március 16-án lesz.

Vasárnap jelentették be, hogy Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapata, az RB Leipzig jövő kedden szintén a Puskás Arénában fogadja az angol bajnoki címvédő Liverpool FC-t.

Az Atlético Madrid, ami a Chelsea-t látja vendégül a nyolcaddöntő első meccsét Varsóban vagy Bukarestben játssza, mivel Spanyolországban is szigorú belépési korlátozások vannak érvényben a brit állampolgárokkal szemben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.