Nem bünteti meg a román bírót az UEFA, aki miatt félbeszakadt a PSG és a Basaksehir BL-meccse

Nem tekinthetők rasszistának Sebastian Coltescu, a Paris Saint-Germain és a török Basaksehir Bajnokok Ligája-mérkőzés negyedik bírójának szavai, és ezért nincs szükség fegyelmi intézkedésekre a találkozó román játékvezetőivel szemben -í így döntött az UEFA vizsgálóbizottsága a román Prosport által megszerezett és a Nemzeti Sport által idézett jelentés szerint.

Coltescu ellen azért indult vizsgálat, mert a december 8-i meccsen Octavian Sovre asszisztenssel együtt „ala negru” (magyarul „az a fekete”) kifejezéssel azonosították Ovidiu Hategan bíró számára Pierre Webót, a török csapat kameruni másodedzőjét.

A kijelentésen többen már a meccs közben felháborodtak, ugyanis a román fekete (negru) szó hasonlít a feketék pejoratív, a rabszolgatartás korát idéző megnevezésére is. Az UEFA nyelvészeti vizsgálata szerint azonban Coltescu nem pejoratív értelemben használta a szót, sőt világszerte rengeteg nyelven, így magyarul is, a fekete szó elfogadott a fekete bőrű emberek leírására. (Nemzeti Sport)