Amerikába adhatja el egyik legjobbját az MTK

magyar foci
2021 február 23., 13:54
comments 14

Úgy tűnik, ismét konkrét klubmodell kezd kerekedni abból, hogy az MTK az általa nevelt vagy fiatalon megvett és utána sokat játszatva fejlesztett játékosait külföldre adja el jó pénzért. A 444 információi szerint ugyanis a Genoának 2019-ben, 19 évesen, egymillió euróért eladott Schäfer András után újabb tehetségét értékesíti a klub. Schön Szabolcs értesüléseink szerint valamikor májusban igazolhat az Egyesült Államokba, az MLS-be. Úgy tudjuk, hogy az FC Dallas csapatához.

Az MTK korábban híresen jó nevelőklub volt és jó pár tehetségét adta el hasonló módon, de az utóbbi években ez a tendencia egy időre megtört.

A balszélső pontos vételárát nem tudjuk, de az meghaladhatja a Schaferért kapott egymillió eurós összeget.

A 2000. szeptemberében született Schön a Honvéd fociakadémiáján nevelkedett, onnan 2017-ben az Ajaxhoz igazolt, az MTK 2019-ban, a téli szünetben csapott le rá. A csapatnak már az első teljes, NB2-es idényében fontos tagja lett, szélsőként 17 meccsen 4 gól mellett 6 gólpasszt adott. Az NB1-be visszajutva idén is alapembernek számított, eddig 5 gólja és 2 gólpassza van. A ballábas Schön a hazai mezőnyből a sebessége és az ügyes cselezőkészsége miatt emelkedik ki, emellett kifejezetten jó az összjátékban és technikásan lő.

Az üzlet a klub szempontjából feltétlenül gyümölcsözőnek tűnik, az más kérdés, hogy Schönnek magának mennyire lesz jó célállomás a komolyabb európai ligákhoz képest elég gyenge MLS. A Dallas mindenestre Amerikán belül jó nevelő és fejlesztőklubnak számít, az ő játékosuk volt például a jelenleg kölcsönben a Juventusban játszó, legutóbbi bajnokijukon is gólt lövő Weston McKennie.

Én MTK-ultra vagyok, értékelem a klubmodellt, tudom, hogy ez elkerülhetetlen, de most azért sírok, mert a lelkes és nem utolsósorban ügyes Schön a nagy kedvenceink közé tartozik. Úgyhogy most ezt nézegetem:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.