Amerikába adhatja el egyik legjobbját az MTK

Úgy tűnik, ismét konkrét klubmodell kezd kerekedni abból, hogy az MTK az általa nevelt vagy fiatalon megvett és utána sokat játszatva fejlesztett játékosait külföldre adja el jó pénzért. A 444 információi szerint ugyanis a Genoának 2019-ben, 19 évesen, egymillió euróért eladott Schäfer András után újabb tehetségét értékesíti a klub. Schön Szabolcs értesüléseink szerint valamikor májusban igazolhat az Egyesült Államokba, az MLS-be. Úgy tudjuk, hogy az FC Dallas csapatához.

Az MTK korábban híresen jó nevelőklub volt és jó pár tehetségét adta el hasonló módon, de az utóbbi években ez a tendencia egy időre megtört.

A balszélső pontos vételárát nem tudjuk, de az meghaladhatja a Schaferért kapott egymillió eurós összeget.

A 2000. szeptemberében született Schön a Honvéd fociakadémiáján nevelkedett, onnan 2017-ben az Ajaxhoz igazolt, az MTK 2019-ban, a téli szünetben csapott le rá. A csapatnak már az első teljes, NB2-es idényében fontos tagja lett, szélsőként 17 meccsen 4 gól mellett 6 gólpasszt adott. Az NB1-be visszajutva idén is alapembernek számított, eddig 5 gólja és 2 gólpassza van. A ballábas Schön a hazai mezőnyből a sebessége és az ügyes cselezőkészsége miatt emelkedik ki, emellett kifejezetten jó az összjátékban és technikásan lő.

Az üzlet a klub szempontjából feltétlenül gyümölcsözőnek tűnik, az más kérdés, hogy Schönnek magának mennyire lesz jó célállomás a komolyabb európai ligákhoz képest elég gyenge MLS. A Dallas mindenestre Amerikán belül jó nevelő és fejlesztőklubnak számít, az ő játékosuk volt például a jelenleg kölcsönben a Juventusban játszó, legutóbbi bajnokijukon is gólt lövő Weston McKennie. 

Én MTK-ultra vagyok, értékelem a klubmodellt, tudom, hogy ez elkerülhetetlen, de most azért sírok, mert a lelkes és nem utolsósorban ügyes Schön a nagy kedvenceink közé tartozik. Úgyhogy most ezt nézegetem: