Révész: A futballistafeleségeknek nincs semmi dolguk, csak a gyereknevelés, úgyhogy keljenek csak fel, ha felsír a gyerek, és ne várják ezt el a férjüktől

Kevés focihír kapott akkora figyelmet mostanában, mint az, hogy Révész Attila, a Kisvárda csaqpatának sportigazgatója pár napja összehívta a jellemzően külföldi csapattagok feleségeit és azt mondta nekik, hogy ha szeretnének ilyen jó körülmények között Magyarországon maradni, akkor szedjék össze magukat otthon és engedjék otthon aludni a férjüket és keljenek ők fel, ha sír a gyerek. 

“Jön a jó idő, és nem azt szeretnénk, hogy a kisgyerekeikkel és a kutyával a városban sétálnak majd és jól érzik magukat, hanem azt, hogy a férjüket otthon engedik aludni” - mondta például Révész.

Révész Attila a rengeteg negatív és gúnyos reakció hatására se visszakozott utólag, sőt. A Retro Rádió betelefonálós műsorában például ezt mondta:

“Lehet, hogy az akcióm a magyar társadalomban ellenérzéseket váltott ki, de látni kell: a futballistafeleségek nem olyanok, mint egy átlagos, munkába járó háziasszony. Nekik nincs semmi dolguk, csak a gyereknevelés, nem kell hajnalban elindulni a munkahelyükre, rengeteg szabadidejük van, ráadásul messze az átlag feletti életszínvonalon élnek. No, ha ez így van, akkor nyugodtan vállalhatnak is egy kis áldozatot, és éjszaka keljenek csak fel, ha felsír a gyerek, és ne várják ezt el a férjüktől, akinek esetleg másnap fontos mérkőzésen kell helytállnia.”

És hogy miért beszél ennyi Révész a focisták nyugodt alvásáról?

“Éjszaka dolgoznak a növekedési hormonok, akkor épül be a nap közben elvégzett edzésmunka a szervezetbe, ekkor regenerálódik az agy, a központi idegrendszer. Élettanilag mindezt nagyon könnyű megmagyarázni. Nyugaton a legtöbb csapatnál már működik úgynevezett life style coach, egy életmód-tanácsadó, ezt nem ártana nálunk is átvenni.”

(via Index)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.