A FIFA még 7 évre eltiltotta Sepp Blattert és Jerome Valckét

fifa
2021 március 24., 19:15
comments 5

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) további büntetést szabott ki Joseph Blatter korábbi elnökre és Jerome Valcke egykori főtitkárra, így az eltiltásuk a sportágtól közel 7 évvel meghosszabbodik.

photo_camera Fotó: Fabrice Coffrini/AFP

Mindkét volt sportvezetőre 6 év 8 hónapra szóló büntetést szabott ki a FIFA etikai bizottsága, ez az eddigi eltiltásuk októberi lejártakor lép majd hatályba. Ezen felül mindkettőjüknek 1-1 millió svájci frankot is fizetniük kell.

A FIFA közlése szerint az elmúlt időszakban végzett vizsgálatok több újabb szabálytalanságot tártak fel Blatterék hivatali idejéből. Különösen problémásnak bizonyultak különféle FIFA-rendezvények után a szövetségi vezetőknek juttatott extra kifizetések, valamint szabálytalan szerződés-módosításokat és -hosszabbításokat is felfedeztek, Valcke esetében pedig megállapították, hogy magánjogi eljárásokat a FIFA térített meg.

Blatter 1998 és 2015 között volt a FIFA elnöke, most a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységre vonatkozó, 6 éves eltiltását tölti, és ennek októberi lejárta után lép életbe a mostani eltiltás. Ellene, ahogy a FIFA főtitkári pozícióját 2007 és 2015 között betöltő Valcke ellen is, több nyomozás, eljárás és büntetőper zajlik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.