A Hertha BSC felkérte a kirúgott Petry Zsolt utódjának Király Gábort, de nem vállalta a feladatot

németország
2021 április 07., 16:45
comments 23

A Bild írta meg, hogy Király Gábor is esélyes volt arra, hogy a kirúgott Petry Zsolt utódja legyen a Hertha BSC kapusedzői posztján, a Bundesliga mostani idényéből hátralévő hét mérkőzésre.

Később Király a Nemzeti Sportnak megerősítette, hogy megkeresték, de nem vállalta a feladatot. Azt mondta: „Megtisztelő, hogy újra felvetődött a nevem a klubnál, de jelen helyzetben sajnos nem mondhattam igent a felkérésre. Napi szinten rengeteg a teendőm a Király Sportegyesülettel és a sportlétesítménnyel, most nem tudtam volna ezt magam mögött hagyni.”

Király Gábor a magyar válogatott kapusaként a Groupama Arénában 2015. október 8-án.
photo_camera Király Gábor a magyar válogatott kapusaként a Groupama Arénában 2015. október 8-án. Fotó: Isza Ferenc/AFP

A 45 éves Király Gábor 108 szereplésével az egyik válogatottsági rekorder, 1997 és 2004 között a mostani vezetőedző, Dárdai Pál csapattársaként volt a Hertha játékosa. A volt kapus két éve vonult vissza, azóta a szülővárosában, Szombathelyen üzemelteti a sportközpontját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.