Meghalt az MTK ikonja, a magyar foci legendás vezérszurkolója

GYÁSZ
2021 április 10., 12:13
comments 23
photo_camera Gottreich-Horváth József

Az MTK-Szentély sose lesz már olyan, mint eddig.

78 éves korában, hosszú betegség után ma meghalt Gottreich-Horváth József, a kék-fehér csapat legendás vezérszurkolója és a lelátó szó szerint is legszínesebb figurája. Aki elkezdett kijárni, előbb ismerte meg őt, mint a játékosokat: a régi A lelátón ő indította a skandálást az ikonikussá vált “GYEREKEK, HÁROM-NÉGY!” bekiabálással, már akkor a csapat színeibe öltözve, amikor ez még nem volt akkora divat. Fontosabb kelléke volt a pályának, mint a kapuk vagy az eredményjelző és néha lelkesebb, mint maguk a játékosok.

Fiatal kora óta szenvedélyes MTK-szurkoló volt, idegenbeli és külföldi meccseken ugyanúgy, mint idehaza. Mindehhez szuper kedves, közvetlen ember volt, az európai és világfutball legjobb szurkolói zakójában és szurkolói botjával. Nem is tudom elképzelni, milyen lesz nélküle. Akinek szintén hiányzik, annak javaslom, olvassa el Rózsa Mihály személyes hangú megemlékezését róla a Facebookon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.