Diplomácia: Orbán gratulált a Real Madrid elnökének az újraválasztásához

Spanyolország
2021 április 14., 20:06
comments 60

Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója gratulált Florentino Péreznek, a Real Madrid elnökének újjáválasztásához.

Orbán Viktor levele a felcsúti Puskás Akadémia honlapján jelent meg, és így szól:

Tisztelt Elnök Úr!

Engedje meg, hogy ezúton gratuláljak a Real Madrid CF elnökévé történt ismételt megválasztásához.

Meggyőződésem, hogy az Ön sok évtizedes tapasztalata garanciát jelent arra, hogy a Real Madrid továbbra is megőrzi méltó helyét Spanyolország, Európa és a világ legsikeresebb klubjai között.

Nagy örömömre szolgál, hogy az Ön vezetése alatt sikerült hozzájárulnunk közös hősünk, Puskás Ferenc emlékének megőrzéséhez, valamint a magyar és a spanyol futballkapcsolatok megerősítéséhez. Büszkeséggel tölt el, hogy Európában elsőként Magyarországon, a Puskás Akadémián jött létre a RealTanoda program, amely immár tíz éve nyújt fejlődési lehetőséget a magyar fiataloknak, akik a Puskás–Suzuki-kupa küzdelmei során szemtől szemben is összemérhetik erejüket a Real Madrid legkiválóbb korosztályos együtteseivel. Bízom benne, hogy sikeres együttműködésünket az előttünk álló időszakban sikerül új magasságokba emelni.

Felelősségteljes munkájához jó egészséget és további sok sikert kívánok!”

Orbán Viktor szotyizik a Puskás Akadémia egyik mérkőzésén Felcsúton.
photo_camera Orbán Viktor szotyizik a Puskás Akadémia egyik mérkőzésén Felcsúton. Fotó: Botos Tamás/MTI

Pérez nemcsak az elmúlt 12 évben vezette a blancókat, hanem már korábban is, 2000 és 2006 között. A 74 éves sportvezető automatikusan őrizte meg tisztét, mivel a hétfői határidőig más nem jelöltette magát, így egyetlen jelöltként, szavazás nélkül erősítették meg elnöki funkciójában 2025-ig – írja az MTI.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.