Kloppnak sem tetszik a szuperliga ötlete, de szerinte nem a játékosait kéne emiatt támadni

Szuperliga
2021 április 20., 04:38

Hétfő este a Leeds és a Liverpool összecsapásával folytatódott az angol bajnokság, és a meccsnek különleges felütést adott, hogy ez volt az első mérkőzés, melyen pályára lépett valamelyik szakadár nagycsapat. Vasárnap derült ugyanis ki, hogy a világ leggazdagabb 12 klubja (köztük 5 legsikeresebb angol csapat és a Tottenham Hotspur) otthagyná az európai szövetség által szervezett Bajnokok ligáját, és egy saját szuperligát hozna létre helyette, ahonnan nem lehet kiesni.

Leeds játékos a meccs előtt
photo_camera Leeds játékos a meccs előtt Fotó: CLIVE BRUNSKILL/AFP

A lépést rendkívül heves indulatok fogadták Angliában, és a felháborodásból bőven jutott a Liverpool csapatának is: a játékosokat gyalázkodó Leeds-szurkolók várták a stadion előtt (be még mindig nem mehetnek be), míg a Leeds "Ki kell érdemelnetek" feliratú pólóval várták a Liverpool játékosait, utalva arra, hogy küzdeni kell a Bajnokok ligájáért, nem pedig bevásárolni magukat, és aztán a hazai csapat játékosai feliratos pólóban futottak ki melegíteni is.

A Leeds francia kapusa, Illian Meslier a meccs előtt
photo_camera A Leeds francia kapusa, Illian Meslier a meccs előtt Fotó: LEE SMITH/AFP

Ezek a beszólások fel is zaklatták Jürgen Kloppot, a Liverpool edzőjét, aki a Guardian beszámolója szerint elmondta, hogy ő is csak vasárnap hallott a szuperligás döntésről először. Elmondta azt is, hogy ellenez bármiféle hasonló döntést, de ez nem rajta vagy a játékosokon múlt. A meccs után a Liverpool részéről Jamers Milner is kikelt a terv ellen, közölte, hogy nem tetszik neki, és nem szeretné, ha megvalósulna.

Klopp a meccs utáni interjúban beszélt arról is, hogy nem tervez lemondani, mert edzőnek hívták ide, és amíg ezt szabadon csinálhatja, addig nem fog távozni. Mint fogalmazott, felelősséget érez a klubért, a játékosokért, és a szurkolókkal fenntartott viszonyért. Nagyon kemény ez az időszak, de segíteni akar, hogy túljussanak rajta valahogy.

link Forrás

Klopp elmondta azt is, hogy a klubnál sok mindenért felelős, és ha ezek miatt kritizálják, azt könnyedén veszi, de ehhez a döntéshez se neki, se a játékosoknak nem volt köze. Épp ezért háborodott fel azon is, hogy Gary Neville, a Manchester United egykori játékosa, aki mára tévés kommentátor lett, arról beszélt, hogy a Liverpool elárulta himnuszának, a You'll Never Walk Alone szellemiségét. A német edző szerint ugyanis a tulajdonosok csak az egyik szeletét jelentik a klubnak, de a klub mindenkinél nagyobb, épp ezért mindenkinek meg kéne nyugodnia egy kicsit.

photo_camera Fotó: CLIVE BRUNSKILL/AFP

Kitért arra is, hogy a liverpooli szurkolói csoportok hétfőn leszedték molinójukat a stadionból, hogy így tiltakozzanak a döntés ellen. Klopp azt mondta, hogy megérti a dühüket, de az zavarja, hogy azok a molinók a csapatnak szólnak, és nem kéne elfelejteni, hogy a játékosoknak semmi köze a történtekhez.

Azt is látni, hogy Angliában nagyon komoly ellenmozgás indult meg a szuperliga ötletével szemben: a brit kormány és a szövetség is jelezte már, hogy megpróbálják megakadályozni a klubok kiszakadását, míg az európai szövetség vezetői szerint elképzelhető, hogy az érintett klubok játékosait kizárják az Európa-bajnokságról és a világbajnokságokról. Szintén felmerült már pletyka szinten az is, hogy az idei BL négy elődöntőse közül három csapatot, a Manchester Cityt, a Real Madridot és a Chelsea-t is kizárhatják a tornáról, illetve az is, hogy a hat szakadár csapatot zárhatják ki az angol bajnokságból.