Agnelli beismerte, hogy elbukott az Európai Szuperliga

európai szuperliga
2021 április 21., 10:17
comments 46
Aleksander Ceferin (j), az UEFA elnöke a mobilját mutogatja Andrea Agnellinek, a Juventus elnökének.
photo_camera Aleksander Ceferin (j), az UEFA elnöke a mobilját mutogatja Andrea Agnellinek, a Juventus elnökének. Fotó: ANDREAS SOLARO/AFP

Andrea Agnelli, a Juventus elnöke, a futball eddig ismert rendszerét felforgatni kívánó Európai Szuperliga projekt egyik arca beismerte, hogy a kezdeményezésből nem lesz semmi.

A Reuters hírügynökség kérdésére, hogy lát-e még reális lehetőséget a Szuperliga elindítására, Agnelli szerdán így válaszolt:

“Őszintén szólva nem, nyilvánvalóan nem ez a helyzet.”

Agnelli azért volt az egész projekt egyik kulcsfigurája, mert egyszerre volt az egyik érintett klub elnöke, az UEFA legfőbb irányító testületének tagja, a több mint 200 klubot tömörítő összeurópai érdekvédelmi szervezet vezetője, illetve Aleksandar Ceferin UEFA-elnök barátja és keresztlányának apja. Nem véletlen, hogy az ügyben Ceferin rá volt a legdühösebb, egyik nyilatkozatában “kígyónak” nevezve az olaszt.

Agnelli beismerése annyiban fontos történés, hogy bár a hat angol alapító kedd esti kilépése óta nyilvánvaló volt a terv totális bukása, a szakadár liga elnöke, Florentino Perez Real Madrid-elnök ma, szerdán délelőtt még olyan közleményt adott ki, ami elismerte ugyan, hogy a liga a tervezett formában nem jöhet létre, de arról is írt, hogy tovább vizsgálják a folytatás lehetőségét.

Bár eddig csak a hatok léptek ki formálisan, lényegében a Barcelona is kitáncolt már az összeesküvő csoportból. Ők azt a megoldást választották, hogy a sociókra, vagyis a szavazati joggal bíró klubtagokra bízzák a végső döntést. Sajtóhírek szerint az olasz Inter és a Juve is kiugrott volna, bár az angolok testületi lelépése után ennek már nincs sok gyakorlati jelentősége.

(via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.