Agnelli beismerte, hogy elbukott az Európai Szuperliga

Aleksander Ceferin (j), az UEFA elnöke a mobilját mutogatja Andrea Agnellinek, a Juventus elnökének.Fotó: ANDREAS SOLARO/AFP

Andrea Agnelli, a Juventus elnöke, a futball eddig ismert rendszerét felforgatni kívánó Európai Szuperliga projekt egyik arca beismerte, hogy a kezdeményezésből nem lesz semmi.

A Reuters hírügynökség kérdésére, hogy lát-e még reális lehetőséget a Szuperliga elindítására, Agnelli szerdán így válaszolt:

“Őszintén szólva nem, nyilvánvalóan nem ez a helyzet.”

Agnelli azért volt az egész projekt egyik kulcsfigurája, mert egyszerre volt az egyik érintett klub elnöke, az UEFA legfőbb irányító testületének tagja, a több mint 200 klubot tömörítő összeurópai érdekvédelmi szervezet vezetője, illetve Aleksandar Ceferin UEFA-elnök barátja és keresztlányának apja. Nem véletlen, hogy az ügyben Ceferin rá volt a legdühösebb, egyik nyilatkozatában “kígyónak” nevezve az olaszt.

Agnelli beismerése annyiban fontos történés, hogy bár a hat angol alapító kedd esti kilépése óta nyilvánvaló volt a terv totális bukása, a szakadár liga elnöke, Florentino Perez Real Madrid-elnök ma, szerdán délelőtt még olyan közleményt adott ki, ami elismerte ugyan, hogy a liga a tervezett formában nem jöhet létre, de arról is írt, hogy tovább vizsgálják a folytatás lehetőségét.

Bár eddig csak a hatok léptek ki formálisan, lényegében a Barcelona is kitáncolt már az összeesküvő csoportból. Ők azt a megoldást választották, hogy a sociókra, vagyis a szavazati joggal bíró klubtagokra bízzák a végső döntést. Sajtóhírek szerint az olasz Inter és a Juve is kiugrott volna, bár az angolok testületi lelépése után ennek már nincs sok gyakorlati jelentősége.

(via BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.