Győztek a szurkolók és a józan ész, 48 óra alatt összeomlott az Európai Szuperliga

Fotó: DAVID CLIFF/Anadolu Agency via AFP

A szurkolók és a játékosok lázadását látva kedden este és éjjel a szakadár ESZL mind a hat tervezett angol résztvevőjének tulajdonosai meggondolták magukat, így egymás után a Chelsea, a Manchester City, a Liverpool, a Manchester United, az Arsenal és a Tottenham is bejelentette, hogy kilép az ESZL-projektből. Így az eddig ismert futball teljes rendszerét megváltoztatni akaró elitliga 12 alapító résztvevője közül 6 biztosan távozott. Közben meg nem erősített hírek érkeztek arról, hogy a 3 olasz résztvevő közül a Juventus és az Inter is ingadozik, így szerda reggelre úgy néz ki, hogy már csak a Milan és a 3 spanyol tag, a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético tart ki. 

De ennyien persze nem tudnának kiesésmentes szuperligát csinálni maguknak, így a Legnagyobbak és Legprofibbak projektje csodálatos módon a bejelentésétől számított 48 órán belül meghalt.

Maga az Európai Szuperliga hivatalosan még nem adta fel, de ez most már tényleg csak formaság. Miután keddről szerdára virradóra online megbeszélést tartottak, a Florentino Perez Real Madrid-elnök vezette társaság közleményt adott ki, amiben arról írnak, hogy az angol csapatok kilépése ellenére továbbra is biztosak abban, hogy az általuk kitalált konstrukció jogilag működőképes, de a történtek fényében újragondolják és átszabják a projektet.

A futballgyilkos terv megbuktatásában az első pillanattól hevesen tiltakozó szurkolók mellett az angol csapatok játékosaié a főszerep, akik egy része a színfalak mögött vonta felelősségre az őket a konspirációból teljes egészében kihagyó klubvezetéseket, többen pedig a nyilvánosság előtt is elmondták a véleményüket, például a Liverpool sztárjai. 

Volt tüntetés is, a kedd délután rendezett Chelsea-Brighton bajnoki előtt a tiltakozó szurkolók megállították a hazaiak Stamford Bridge-re igyekvő buszát, de a tiltakozás ünneplésbe fordult, amikor jött a hír, hogy Abramovics tulajdonos meggondolta magát és a csapat mégsem lesz a nemzeti bajnokságok és a válogatott foci hóhéra, és visszalép.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.