Személyesen, videóüzenetben kért bocsánatot a szurkolóktól John W. Henry, a Liverpool amerikai tulajdonosa

európai szuperliga
2021 április 21., 08:51
comments 44

Önostorozó videóüzenetben kért bocsánatot a Liverpool szurkolóitól, edzőjétől, játékosaitól és a klub alkalmazottaitól John W Henry, a klub amerikai tulajdonosa. Henry azzal kezdte, majd később ismét hosszan kifejtette, hogy egyedül ő a felelős azért a visszavont, hibás döntésért, hogy a klub csatlakozott az Európai Szuperligához.

Az üzletember azt mondta, hogy ezt a hibáját sosem fogja elfelejteni. A beszéde nagy része arról szólt, hogy a döntés visszavonása, illetve az egész járvány azt bizonyítja, hogy a szurkolók mennyire fontosak a fociban. Az egész bocsánatkérés itt tekinthető meg:

link Forrás

Az eddig hivatalosan visszalépő hat klub közül rajta kívül az Arsenal az egyetlen, amelyiknek a vezetői eddig rendesen bocsánatot kértek.

Az észak-londoni klub közleménye kimondja:

“Hibát követtünk el, amiért bocsánatot kérünk. Tudjuk, hogy időbe fog telni, hogy újra higgyenek abban, amit itt az Arsenalnál meg szeretnénk valósítani, de legyen világos, hogy a Szuperligához való csatlakozásról hozott döntés motorja az a vágyunk volt, hogy megóvjuk az Arsenalt, a klubot, amit szerettek.”

Némi kis sajnálkozásra még Daniel Levytől, a Tottenham elnökétől futotta, aki a klubközleményt azzal kezdte, hogy "sajnáljuk az aggodalmat és felfordulást, amit az ESZL-javaslat okozott", hogy utána az Arsenalhoz hasonlóan ő is az ötletgazda Florentino Perez PR-szövegét ismételje meg arról, hogy azért csatlakoztak a projekthez, mert a nagyrészt zárt, a tehetőseket még több bevételhez juttató Szuperliga a nagyobb pénzügyi biztonság és a pénzügyi fair play megteremtése mellett több pénzt juttatna a futballpiramis összes többi szereplőjének is.

A Manchester City egészen tömör, konkrétan egymondatos közleményben tudatta, hogy kiléptek az ESZL-projektből.

A United alig hosszabb szöveget tett közzé, amiben utalnak arra, hogy a szurkolókra és a brit kormányra hallgatva léptek vissza, de nincs benne sem sajnálkozás, sem bocsánatkérés.

A Chelsea szintén kurta szöveget tett közzé, elnézéskérés nélkül, ami azzal zárul, hogy a Szuperligához való csatlakozás nem állt volna sem a klub, sem a szurkolók, sem a szélesebb futballközeg érdekében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.