A Manchester Unitedben nevelkedett középső középpályást igazol az MTK

magyar foci
2021 április 23., 10:35
comments 24

A 444 tudomása szerint a középpályán kezdi a csapat megerősítését az MTK, a 25 éves angol, egykori korosztályos válogatott James Weir igazolásával.

link Forrás

Weir a Manchester Unitedban nevelkedett, majd kisebb angol klubok után legutóbb Szlovákiában, az elsőosztályú Pohronie (Garamszentkereszt) csapatában játszott. Ebben az idényben 22 meccsen 5 gólja és 2 gólpassza volt.

James Weir Prestonban született, a North Endben kezdett focizni, majd 13 évesen igazolt át a Manchester Unitedhez. Itt nyolc évet töltött el, ebből az utolsó két évben profi szerződéssel. Az U23-as csapatnak kapitánya is volt.

A nagycsapatban egyszer lépett pályára,2016-ban egy Arsenal ellen 3-2-re megnyert hazai bajnokin, a megsérült Ander Herrera helyett a hosszabbításban. Ezután Luis van Gaal többször is a kispadra jelölte az idényben, de többet nem játszott. Bár az idény végén szerződéshosszabbítást ajánlottak neki, ő a több játéklehetőséget választva egymillió fontért az akkor még szintén a Premier League-ben játszó Hull Cityhez igazolt inkább.

A számítása azonban - főként egy súlyos sérülés miatt - nem jött be. Az első hulli idényében egy PL-meccset sem kapott, összesen 3 Ligakupa-meccsen lépett pályára, majd a 2017-es idény elején olyan súlyos térdsérülést szenvedett, hogy az egész idényt ki kellet hagynia. Sőt a sérülés a következő idényét is elszúrta, így három év után összesen 7 meccsel a lábában igazolt tovább a League One-ban játszó Boltonhoz. Bár volt összesen 12 meccse, itt sem került be a kezdőbe, így tavaly tavasszal külföldre igazolt, Garamszentkeresztre. Itt a koronavírus miatt megszakadt idény újraindítása után 5 meccsen egy gólt lőtt.

A mostani idény volt karrierje első, stabil kezdőként lejátszott szezonja, amiben azonnal gólokat lőtt és gólpasszokat adott. Weir támadó középpályásként is védekezőbb funkcióban is pályára lépett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.