Dzsudzsák kimaradt a válogatott bő Európa-bajnoki keretéből

válogatott
2021 május 06., 11:23
comments 24

Kései hajrát indított Dzsudzsák Balázs, a válogatott korábbi kapitánya, hogy a másodosztályú Debrecenből is bekerüljön a magyar válogatott Európa-bajnoki keretébe. A játékos a Magyar Nemzetnek adott interjúban jelentkezett be újra a válogatottba, ami nélküle harcolta ki a kijutást az Európa-bajnokságra. Bár Dzsudzsák az NB II-ből sem ragyogott ki igazán, a Magyar Nemzet komoly kampányt is indított a játékos mellett, Szijjártó Péter a Facebookon állt ki mellette, de mindez nem hatotta meg Marco Rossi szövetségi kapitányt, és nem tette be a 34 éves játékost a ma kihirdetett bő keretbe.

A keret egyelőre 30 fős, ezt kell majd leszűkíteni 26-osra június 1-éig.

Gulácsi Péter mellett a Fradi mindkét kapusa is ott van a keretben (Dibusz Dénes és Bogdán Ádám), illetve a Puskás Akadémiától Tóth Balázs.

A védők között a Puskás Akadémia játékosa, Spandler Csaba újonc, a fehérvári Bolla Bendegúz sem lépett pályára még a válogatottban.

A középpályások között nincs újonc. Szoboszlai Dominik ott van a keretben, bár sérült, és egyáltalán nem biztos, hogy pályára tud majd lépni. Rossi szerint ugyanakkor akkora tehetség, hogy megérdemli az esélyt, majd kiderül, hogy milyen állapotban lesz.

A támadók között a paksi Hahn János és a most még MTK-s, a nyáron az FC Dallashoz igazoló Schön Szabolcs újonc.

A csoportellenfeleink: Portugália, Franciaország és Németország. Előbbi kettővel a Puskás Arénában (június 15., illetve június 19.), a németekkel Münchenben játsszunk majd június 23-án.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.